SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Zengin kız fakir oğlan!

Zengin kız fakir oğlan!

30 Mart 2015 Pazartesi - 10:00




Bir yanda ailesiyle tatil için gelen minik kız... Diğer yanda ülkelerindeki savaştan kaçarak dilencilik yapmak zorunda bırakılan bir çocuk...





Onların yolları Trabzon’da kesişti. Fakir oğlan el açtı, zengin kız ise onu seyretti. Savaşın soğuk yüzü gözler önüne serildi

TURİST YERİNE DİLENCİ

Sanayisi olmayan, dikilen tarım arazileri binalarla beton yığınına dönen, köyden kente göç ile var olan tarım arazileri de kullanılmayan Trabzon’un ümidi yabancı turistler. Ekonomisini turizm gelirleriyle ayakta tutmaya çalışan şehir ekonomiye katkı sağlayacak turistleri beklerken dilenci turistlerin akınına uğradı.

ÇOCUK ÇOCUĞA EL AÇTI!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, yerleştirildikleri kamplardan kaçarak yurdun dört bir tarafına yayılan Suriyeli mültecilerin yanında Nevruz Bayramı tatili için şehre akın eden İranlı turistlerle Trabzon sokakları şenlendi. Bir tarafta turizme bel bağlayan esnafın yüzü gülerken diğer tarafta turistin turiste el açması yürekleri burktu.

Bizi istemiyorlar

Bir tarafta neşe ve mutluluk, diğer tarafta ise acı ve gözyaşının yaşandığı Trabzon’da esnaf ve vatandaşlar yetkililerden kalıcı önlem almalarını bekliyor. Yerleştirildikleri kamplardan kaçan Türkmenler ise “Sabah ve akşam çorba veriliyor. Bazen bayat ekmek bile bulamıyoruz. Bize bakmıyorlar, biz de kaçıyoruz” diyor.

Adem YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap