SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Arif Nihat asya'dan, Ziyad Nemli'ye...

Arif Nihat asya'dan, Ziyad Nemli'ye...

26 Temmuz 2018 Perşembe - 12:17








Kapağını gördüğünüz kenarları yırtık pırtık ama çok değerli kitap "Bayrak Şairi" olarak da bilinen merhum Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor" adlı eserinin 1945 yılındaki ilk baskısıdır.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucularından ve başkanlarından olup, birlikte çalışma bahtiyarlığına eriştiğim, merhum Ziyad Nemli'nin arşivindeki bu eserde Arif Nihat Asya'nın şiirlerinden bir demet yer alıyor.

Muhtemeldir ki, 1904-1975 yılları arasında yaşayan Arif Nihat Asya, kitabın ilk baskısını hayatının bir dönemini İstanbul'da geçiren ve 1990'da aramızdan ayrılan Ziyad Nemli ağabeyimize kendisi hediye etmiştir.

Çünkü, Ziyad abi, Trabzon'a gelerek gazetecilik yapmayı tercih etmiş olsa da, İstanbul günlerinde çok iyi bir yazar idi.

Hikayelerinden bazılarını da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığım dönemimde, büyük usta Hikmet Aksoy'un çabaları ile KIRMIZI PAÇALI GÜVERCİN adlı kitapta toplamıştık.


Ziyad Nemli'nin vefatından sonra eşi Yükselir abla, kitapların büyük kısmını bana ulaştırarak, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi kütüphanesine teslim etmemi istemiş, ben de bu isteği yerine getirmiştim. Sanırım, "BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR" haricinde...

Evet, iki ustayı, Arif Nihat Asya ile Ziyad Nemli'yi rahmet ve minnetle bir kere daha yâd ederken, 'BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR'u sararmanın da ötesine varmış kağıtların üzerinden hep birlikte okuyalım:

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap