SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Unutmamalıyız

Unutmamalıyız

04 Eylül 2018 Salı - 09:35








Galatasaray’ı yendik. Eyvallah. Yüzümüz güldü. Sevindik. Eğlendik. Bir çiçekle bahar geçmez, çok ama çok galibiyetler gerekli. Biz bu galibiyetleri hasretle bekleyenler olarak bir maç ile avunmamalıyız. Alınan galibiyete saygı duyuyoruz, bunca olumsuzluklar içerisinde teselli buluyoruz. Yaşatanların emeğine sağlık diyorum.

Ancak bu galibiyet Doların, Euro’nun tavan yaptığını unutturmamalı. Sahada Trabzon fırtınası, ekonomide zam furyası esmeye başladı. Hep birlikte biraz da dikkatimizi bu alana kaydırmamız gerekli, tedbirlerimizi almamız gerek. Esnaf sattığını yerine koymakta zorlanıyor, aldığını satamaz duruma gelmeye başladı.

Daha fazla ekonomik yıkıma uğramamak için hep birlikte bu çalkantıya dur demek için bir an önce enflasyon canavarı ile mücadele edilmesi ve cebimizdekini alıp götürmesine izin vermemeliyiz. Bu nedenle galibiyet havasından çıkmalıyız. Çünkü ekonomik alanda gelecek hiçte iyi değil. 

BOTANİK

Trabzon’un ciğerlerinin temizlenmesine katkı sağlayacak Botanik Bahçesi açıldı. Bahçe gelecek nesillerin saygıyla anacağı bir konuma geleceğini hiç konuşmuyoruz. Yahu burası hayat buldu insanların nefes alacağı bir bahçe oldu.


Kimin emeği var ise hepsinin emeğine sağlık. Trabzon’a böyle bir bahçe kazandırdıkları için teşekkürler. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önderliğinde hayat buldu eski askeri eğitim kampı. Gelecek nesillere önemli bir miras olacak Botanik bahçe.

Ama yanlış yaptın Başkan Gümrükçüoğlu! Neden dersen, baksana millet gidip huzur buluyor, temiz hava soluyor, çoluk çocuk her türlü tehlikeden uzak mutlu bir gün geçiriyor. Trafik stresi yok, gürültü kirliliği, hava kirliliği yok, yok oğlu yok. Millet sana ve emeği olanlara yıllar içerisinde teşekkür edecek. Yıllar içerisinde gelişip büyüyüp adına layık duruma gelecek bu parkı Trabzon’a kazandırdın. Bu nedenle beton park oldu bu alan. Ah başkan ah neden yaparsın böyle yanlış işler. Bak bütün emekler boşa gitti ortaya botanik bahçesi, pardon beton bahçe çıktı!

Aslında sormalıydın ve doğru tercih yapmalıydın Başkan Gümrükçüoğlu! Neden dersen, bahçeye TOKİ ile işbirliği yaparak apart evler, çarşı, pazar, dımtıs dımtıs müzik seslerinin yükseldiği eğlence alanları, mangal partilerinin düzenlediği park yapabilirdin. Araba yolu koyup park turu attırabilirdin, olmadı at koyup milleti gezdirebilirdin, olmadı atı beğenmeyenlere eşek tercihi sunabilirdin.

Neyse bak bunca eziyete, bunca zahmete değmedi yıllar sonra bu parka gidenlerin teşekkür edeceği bir alan yarattığın için yakında yaptığın bu yanlıştan dolayı idamın bile istenilebilir. Unutmadan keşke 100 yılda bugün ki haline dönüşen Gürcistan’da ki parkı taşıyıp getirseydin de millet mutlu olsaydı. Ah başkan ah neden böyle yanlış işler yapıyorsun.!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap