SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kan donduran savaş çağrısı

Kan donduran savaş çağrısı

25 Şubat 2015 Çarşamba - 10:04




Almanya’da yaşayan Trabzonlu 4 gencin ailelerine “Memleketimize gidiyoruz” diyerek Türkiye’ye geldiği ve buradan da Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına k





GELECEKLERDİ

Trabzon’dan çalışmak için Almaya’ya göç eden Trabzonlu 4 ailenin çocukları B.S., G.Y., Y.G. ve A.K.Ş. “Memleketimize gezmeye gidiyoruz” diye evlerinden ayrıldıktan sonra sırra kadem bastı. Uzun süre çocuklarından haber alamayan ve güvenlik güçlerinden yardım isteyen aileler aldıkları cevapla büyük şok yaşadılar.

3 AY EĞİTİM

Çocuklarının 3 ay önce IŞİD militanlarına katıldığını öğrenen Trabzonlu aileler internet üzerinden çocuklarıyla irtibat kurarak onları tekrar yanlarına çağırdığı ancak çocukların bunu kabul etmediği iddia edildi. İstihbarat birimlerinin de bu 4 gencin Almanya’dan uçakla İstanbul’a geldiğini, buradan bazı kişilerle Suriye’ye ge- çerek IŞİD’e katıldığını tespit ettiği öğrenildi.

GERÇEK İSLAM BURADA

Uzun uğraşlar sonucu ailesinin internet üzerinden yazdığı yazılara cevap veren Y.G.’nin ifadeleri ise kan donduran cinstendi. Y.G.’nin ailesine, “İstersek geri dö- nebiliriz ancak biz burada islamiyeti öğrendik ve dinimizi yaşıyoruz. Sizlerde gerçek müslü- man iseniz buraya gelir islam için savaşırsınız” ifadeleri şok etti.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap