SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kırma tavuk kebabı tarifi

Kırma tavuk kebabı tarifi

31 Mart 2015 Salı - 11:29




Ev hanımlarının ‘bugün ne pişirsem’ derdi maalesef bitmiyor. Klasik yemeklerin haricinde farklı lezzetler denemek isteyen ev hanımları, bu tarif sizin





Kırma tavuk kebabı için malzemeler;

1 adet bütün tavuk (8 parça tavuk but olabilir),

2 adet soğan,

100 gr tereyağı,

1 çay kaşığı kimyon,


1 çay kaşığı karabiber,

Tuz,

2 su bardağı sıcak su,

2 adet biber,

Yarım demet maydanoz.


Tavukların Terbiyesi İçin:

1 adet soğan (rendelenmiş),

2 çay kaşığı tuz.

Kırma tavuk kebabı yapılışı;

Bütün tavuğu sekiz parçaya bölüp yıkayalım ve sonra kurulayalım.


Üzerine rendelenmiş soğanı, tuzu ilave edip etleri iyice ovalım ve 10-15 dakika dinlendirelim.

Tereyağını tavada eritelim.

Üzerine sosladığımız tavuk etlerini ilave edip arkalı önlü kızartalım.

Kızarttığımız etleri tencereye koyalım.

İçine ince ince doğradığımız soğanları, baharatları, tuzu, suyu ve ince ince doğradığımız biberleri ilave edip 20-25 dakika pişirelim.


Kırma Tavuk Kebabının üzerine maydanoz serpip servis yapalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap