SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kurban Bayramı tatili alternatifleri

Kurban Bayramı tatili alternatifleri

23 Ağustos 2016 Salı - 12:31




Kurban Bayramı’nda hem 9 günlük tatil fırsatını değerlendirmek, hem de fazla masraftan kaçınmak istiyorsanız, bu liste tam size göre.





“Kurban Bayramı ne zaman?”, “Kurban Bayramı hangi gün?”, “Kurban Bayramı ayın kaçında?” derken, fazlasıyla ihtiyacımız olan bu 9 günlük tatili bekleye bekleye bir hal olduk. Ve o tatilin gelmesine artık çok az kaldı. 2016 Kurban Bayramı, 5 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. 9 günlük tatile haftalar kala, içinizden henüz bir tatil planı yapmamış olanlar olabilir. Daha da önemlisi, tatil planı yapmayı isteyip, fazla masrafa girmek istemeyenler çoğunluktadır diye tahmin ediyoruz. Ne de olsa erken rezervasyon için artık çok geç... Eğer siz de 2016 yılının şimdiye kadar yarattığı stresi ve gerginliği atmak, bir yandan da para harcama stresine ve gerginliğine girmek istemiyorsanız, bu yazı tam size göre. Az para ile çokça eğleneceğiniz ve bol bol keyif alacağınız birkaç tatil alternatifini sizler için derledik.

KAMPA GİTMEK

Kampçılık, kulağa geldiği kadar masraflı bir aktivite değil. Paranızın büyük bir kısmını, sizi yağmur suyundan, doğrudan gelen güneş ışınlarından ya da olağandışı hava koşullarından koruyacak, kaliteli bir kamp çadırı almak için harcarsınız. Hatta buna, çadır almaktan ziyade, bir yatırım gözüyle bakabilirsiniz. Yanınıza almanız gereken diğer kamp malzemeleri listesini internette kolaylıkla bulabilirsiniz. Gerisi ise hikaye: Kamp alanları üzerinde araştırma yapın, rotanızı belirleyin, yolluklarınızı hazırlayın, en rahat kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı giyin ve yola çıkın. Kamp yaparken karşınıza çıkan beklenmedik sürprizler ve hoş tesadüfler, işin en keyifli kısmı olacak.

PİKNİK YAPMAK

Piknik yapmak için eski bir örtüden başka neredeyse hiçbir şeye ihtiyacınız yok, çünkü ihtiyacınız olabilecek her şey zaten halihazırda mutfağınızda! Çaydanlığınızı, çayınızı, atıştırmalıklarınızı ve en sevdiğiniz oyunu yanınıza alıp İstanbul sahillerinde güneşe ve denize nazır, harika bir gün geçirebilirsiniz. “O kadar da fakir değiliz canım!” diyorsanız, internetten uygun fiyata piknik sepetleri ya da piknik seti bulabilir, ikinci el bir piknik sandalyesi alarak da keyfinizi katlayabilirsiniz.


İSTANBUL’DA TURİST OLMAK

Eminiz ki her yıl olduğu gibi, 2016 Kurban Bayramı boyunca da İstanbul’un nüfusu yarı yarıya düşecek. Bu da İstanbul’da kalıp şehri yeniden keşfetmek, tarihi dokusunu içine çekmek ve yaşadığı şehri bir turist gibi gezmek isteyenler için ideal bir ortam oluşturuyor. Bunu yapmak için ise ihtiyacınız olan tek şey, akbil! İstanbul toplu taşıma ve raylı sistemlerini kullanarak, trafik sıkıntısı yaşamadan şehrin bir ucundan diğer ucuna gezebilir, tarihi mekanları ziyaret edebilir, geleneksel Türk mutfağını sokakta bir turist gözü ile tadabilirsiniz. Masraftan kaçınmak isteyenlerin, ne olur ne olmaz Sultanahmet’ten uzak durmasında fayda var, bizden söylemesi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap