SON DAKİKA



Haber > Medya > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

13 Ekim 2023 Cuma - 09:37




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye Gündemi İşte Bu Haberber;

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

ALİ BABACAN'DAN FİLİSTİN MESELESİNE SERT TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İktidarın İsrail-Filistin meselesinde ilk 6 günde ortaya koyduğu tutumu ve diyalog için yaptığı çağrıyı olumlu buluyorum" dedi. Babacan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Babacan, Dışişleri Bakanlığı döneminde Filistin-İsrail arasındaki çatışmanın çözümü için bizzat inisiyatif aldığını, taraflarla görüştüğünü ve emek harcadığını belirterek, "Dışişleri Bakanlığımızda mevcut olan eşsiz tecrübe ve birikimi hep
devrede tuttum. Dış politikamızın şahsi hırslar veya dar ideolojik yaklaşımlarla esir alınmasına izin vermedim... Göreve başladığım ilk haftalarda, bağımsız Filistin devletinin kurulması amacıyla Filistin-İsrail çatışma çözümünü başlatmak amacıyla düzenlenen Annapolis Konferansı'na katıldım. Tam 11 ülkeyi bu meselenin çözümü için ziyaret ettim. O dönemlerde meseleyi çözmeye odaklanırdık. İç kamuoyuna mesaj verme kaygısıyla rasyonalite dışı hiçbir
şey yapmazdık...Filistin-İsrail meselesinde, tam bir samimiyetle hep onurlu barışı savundum, savunuyorum ve savunmaya devam edeceğim" dedi.


TBMM'DEN İSRAİL VE FİLİSTİN'DEKİ ÇATIŞMALARA İLİŞKİN ORTAK BİLDİRİ

TBMM tarafından İsrail-Filistin çatışması için yayımlanan ortak bildiride, Gazze'de bitmeyen insani trajediyi derinleştiren kolektif cezalandırma yöntemleri ile hedefi doğrudan siviller olan tüm saldırılar kınandı.

ERDOĞAN'A "İŞTE ORDU, İŞTE KOMUTAN" SLOGANLARI: YA AMERİKA NERE; AKDENİZ, FİLİSTİN, İSRAİL NERE? NE İŞİN VAR SENİN ORADA?

Erdoğan, TÜGVA Buluşması'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda, "İşte ordu, işte komutan" sloganları atıldı. ABD'nin en büyük uçak gemisi Gerald Ford'un, İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e gitmesine de tepki gösteren Erdoğan, "Üç gündür gerek bölge gerek dünya liderleriyle görüşme yapıyorum. Düşünün şu an Gazze'de ekmek, su, gıda yok. Nerede Batı? Herhangi bir aldıkları tedbir var mı, yok. Amerika uçak gemisi gönderiyor, ikincisi de yola
çıktı diyorlar. Ya Amerika nere; Akdeniz, Filistin, İsrail nere? Ne işin var senin orada?" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MİLLETVEKİLLERİNE YEREL SEÇİM TALİMATI: ARTIK HAZIRLIKLAR BAŞLASIN; HANGİ BÖLGELERDE KİMLERLE SEÇİME GİDİLEBİLİR, ÇALIŞALIM

Kurultay sürecinin yaşandığı CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler için önceki gün ve dün partisinin genel merkezinde bir grup milletvekiliyle görüştü. Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerde milletvekillerine “Herkes kendi bölgesinde çalışsın. Artık hazırlıklar başlasın. Hangi bölgelerde kimlerle seçime gidilebilir, bunları çalışmaya başlayalım” dediği öğrenildi.

MERAL AKŞENER, "ZÜBEYDE, ANALAR VE OĞULLAR" FİLMİNİN GALASINA KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Zübeyde, Analar ve Oğullar" filminin Ankara galasına katıldı. Akşener galada, "Bu filme emeği geçen, sanatçısından senaristine, yapımcısından yönetmenine her bir arkadaşıma en derin teşekkürlerimi sunuyorum çünkü gerçekten kalbimize dokunan ve en önemlisi bire bir Zübeyde Anne'yi yansıtan bir film yapmışlar. İnanılmazdı çünkü benim ailemden dinlediğim hatıralar var" dedi.

FATİH ERBAKAN: "SİYONİST TERÖRE DUR DEMEK İSTİYORSAK MUTLAKA YAPTIRIM UYGULAMAMIZ, SOMUT ADIM ATMAMIZ GEREKLİDİR"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'de; "Siyonist teröre dur demek istiyorsak mutlaka yaptırım uygulamamız, somut adım atmamız gereklidir. İsrail’deki büyükelçimiz acilen geri çağrılacak, İsrail’in Ankara büyükelçisi sınır dışı edilecek, ABD'nin İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü derhal bugünden tezi yok kapatılacak... Bunları yapmadan, istediğiniz kadar kınayın, istediğiniz kadar masal anlatın, faydası yok” dedi.

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİ DÂHİL SON BİR HAFTADA 252 TERÖRİST ETKİSİZ HALE
GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığınca, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 252 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ALİ YERLİKAYA’DAN SOYLU’YA GÖNDERME: “ÇALIŞMALARIMIZ SONUCUNDA DÜZENSİZ GÖÇMENLER ARTIK YENİ GÖÇ ROTASI ARAYIŞINA GİRDİ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gazetecilere göreve geldikten sonraki 3 aylık süreçte neler yaptıklarını açıklayan bir konuşma yaptı. Yerlikaya, konuşmasında Süleyman Soylu dönemine ilişkin üstü kapalı göndermelerde bulundu: “Çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi. Organizatörler ‘Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin’ diyorlar. 120 günde bu noktaya gelindi. Algı çok önemli.”

BAKAN YERLİKAYA: ANKARA'DAKİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİN PARAMOTORLA
GELMELERİ GÜÇLÜ İHTİMAL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimine ilişkin yeni bir bilgiyi paylaştı. Bakan Yerlikaya, teröristlerin Suriye'den paramotor kullanarak geldikleri ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

ÖZEL'DEN İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulunan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin genel başkanlık seçimimin de yapılacağı ve 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Olağan Kurultayı'na işaret ederek ittifak mesajı verdi. İmamoğlu da seçimlerde İstanbul ittifakının devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

MANSUR YAVAŞ: “ANKARA, KURTULUŞ SAVAŞIMIZDA SADECE ÜLKEMİZİ ASKERİ AÇIDAN SAVUNMANIN DEĞİL; FEDAKARLIĞIN, AYDINLIK YARINLARIN, UMUDUN DA KENTİ HALİNE GELDİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Şüphesiz ki tarih boyunca önemli bir merkez olan Ankara'nın kaderinde ve nihayetinde başkent olmak vardı. Ankara, Kurtuluş Savaşımızda sadece ülkemizi askeri açıdan savunmanın değil; fedakarlığın, aydınlık yarınların, umudum da kenti haline geldi. Yine Ankara, bir milletin millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere de yol gösterici oldu. Bir milletin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bağımsızlık mücadelesi, bugünümüzü de aydınlattığı gibi geleceğe de bir ışık oldu” dedi.

ADALETTE “WHİSTLEBLOWİNG” VAKASI: İSTANBUL ANADOLU BAŞSAVCISI, YARGIDAKİ
“KORKU İMPARATORLUĞUNU” HSK’YA ŞİKAYET ETTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, HSK Genel Sekreterliği’ne, İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki şüpheli adli işlemleri bildiren yazı gönderdi. Yazıda Başsavcı; TV 100’ün sahibi Necat Gülseven, iş insanı Metin Güneş, televizyoncu Can Tanrıyar, gazeteci Fatih Tezcan davaları, 1,5 milyon Euro değerinde altın gasp eden bir çete lideri, 125 kilo uyuşturucuyla yakalanan uyuşturucu baronun tahliyeleri örnek olaylar olarak anlattı… “

ESENYURT’TAKİ FLY BUTİK PROJESİNDE 200 DAİREYİ 850 FARKLI KİŞİYE SATIP 600 MİLYON TL TOPLAMIŞLAR: MAĞDURLAR ARASINDA İRANLILAR DA VAR

Esenyurt’taki 230 daireli Fly Butik Residence projesine çöken çeteyle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. Aynı dairelerin sahte bir şekilde birden fazla kişiye satılması sonucu 850 kişiden 600 milyon TL’nin üzerinde para toplandığı tespit edildi. Siteyi, onlarca silahlı adamı ile ele geçirmekle suçlanan Çetin Başkan Şimşek’in 2050 yıla kadar hapsi istendi. İranlı kişilerin dolandırılmasına aracılık eden bazı İranlı emlakçılar ile soruşturma kapsamında tutuklanan bir komiser iki polis de sanıklar arasında. Adaletin Aydınlığı Partisi adlı bir siyasi partinin genel başkanı olan Altuğ Ergüzel de suç örgütüyle birlikte hareket etmekle suçlanıyor.

ESKİ BAKAN BİLGİN TARAFINDAN VERİLMEYEN SORUŞTURMA İZNİ DANIŞTAY'DAN DÖNDÜ

Bartın'ın Amasra ilçesinde 43 madencinin hayatını kaybettiği maden patlamasından üç gün önce ocakta denetim yapan müfettişler hakkında verilmeyen soruşturma izni, Danıştay'dan döndü. Eski Bakan Bilgin, soruşturmaya izin vermemişti ancak Danıştay, müfettişler hakkında soruşturma başlatılması gerektiğine karar verdi.

KKM'DE DÜŞÜŞ SERİSİ SÜRÜYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 3 trilyon 303 milyar TL'den 3 trilyon 228,6 milyar TL'ye geriledi.

BAKAN ŞİMŞEK: POZİTİF REEL FAİZE YAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ

Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Dünya Bankası-IMF toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Pozitif reel faiz enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmazımız, buna yaklaşmış durumdayız" açıklamasını yaptı.

BAKANLIK: 80 BİN KONUT GÜNÜBİRLİK KİRALANIYOR

Yapılan çapraz denetimlerde evini kısa süreliğine yerli ve yabancı turiste kayıt dışı kiralayan 80 bin ev sahibi ve konut ortaya çıkarıldı. Ev sahiplerinin elde ettiği 51.6 milyar liralık gelirden vergi alınacak.

TARIM KREDİ'DEN YÜZDE 50 İNDİRİM KARARI

Tarım Kredi Market, 16 Ekim'de başlayacak yeni kampanya kapsamında süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kâğıt peçete ve kâğıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50' ye varan indirim yapacak.

REKABET KURUMU'NDAN ERİKLİ, PINAR VE BUZDAĞI SU HAKKINDA SORUŞTURMA

Rekabet Kurumu, Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ ve Susa Gıda Maddeleri Pazarlama Ticaret AŞ (Buzdağı Su) hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

KOÇ HOLDİNG'DEN BÜYÜK BAŞARI

Koç Holding, iş ve ekonomi dünyasının önde gelen yayınlarından Forbes tarafından 2017'den bu yana gerçekleştirilen "Dünyanın En İyi İşverenleri" araştırmasında bu yıl da Türkiye'nin en iyi işvereni seçildi.

"BAKAN ŞİMŞEK, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İÇİN ZAM TALİMATI VERDİ" İDDİASI

Ziraat Bankası'nın eski yöneticisi, ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam verilmesi hakkında talimat verdiğini iddia etti. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Konutlarda kullanılan elektik ve doğalgazda 1 Nisan’dan itibaren maliyet esaslı fiyatlamaya geçilmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimat verdiği konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

SON DURUM | İSRAİL TANKLARI GAZZE SINIRINDA


Filistin'de ölü sayısı 1,417'ye, yaralı sayısı 6,200'e yükseldi. İsrail'de ise ölü sayısının 1,300, yaralı sayısının 3,200'e olduğu açıklandı. İsrail Ordusu: Cumartesi gününden bu yana Gazze'ye 6.000 bomba atıldı. İsrailli yerleşimciler, Batı Şeria'daki bir cenaze töreninde iki Filistinliyi öldürdü. Avrupa'da Filistin yanlısı protestoları yasaklayan ülkelere Fransa da katıldı. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kurucusu Salih el-Aruri: Operasyon sırasında İsrail güvenlik güçleri
sivil halkın arasına karışınca "işler kontrolden çıktı". İsrail tankları Gazze etrafında harekete geçti, gece saatlerinde kara operasyonu başlayabileceği iddia ediliyor.

İSRAİL ORDUSU: KARA HAREKÂTINA HAZIRLANIYORUZ
 
İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıktı. Filistin'de de kayıplar 1354'e yükseldi. Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ordusu "Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Gazze'de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak." açıklamasını yaptı.

NETANYAHU: 7 EKİM, HOLOKOST'TAN BU YANA YAHUDİ HALKININ YAŞADIĞI EN KÖTÜ
GÜN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aksa Tufanı'nın başladığı 7 Ekim 2023 tarihinin, Yahudi halkının, Holokost'tan bu yana yaşadığı en kötü gün olduğunu söyledi.

İSRAİL'E ABD'DEN SONRA İNGİLTERE'DEN DE DESTEK: KRALİYET DONANMASI GEMİLERİ DOĞU AKDENİZ'E GİDİYOR

İngiltere, İsrail'i desteklemek amacıyla Doğu Akdeniz'de, Kraliyet Donanması'na ait iki gemi ile deniz devriye ve gözetleme uçağı konuşlandıracağını duyurdu. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, "İsrail'i desteklemek, bölgesel istikrarı güçlendirmek ve gerilimin tırmanmasını önlemek" gerekçesiyle İngiliz ordusunun Doğu Akdeniz'e konuşlandırılması talimatı verdiği bildirildi.

BRİTANYA VE MISIR ARASINDA REFAH SINIR KAPISI GÖRÜŞMESİ: MISIR, SINIR KAPISINI AÇIK TUTTUĞUNU AÇIKLADI

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Britanya Başbakanı Rishi Sunak ile görüştü. Görüşmede, Gazze'deki Filistinlilere yönelik insani yardım hizmetlerinin ve yardımların düzenli bir şekilde sağlanması gerektiği ele alındı.

MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ: TÜM TARAFLARI MÜZAKERE YOLUNA DÖNMEYE ÇAĞIRIYORUM

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'ne insani yardım gönderilmesi konusunda kararlı olduklarını belirterek, savaşın taraflarına "müzakere yoluna dönmeleri" çağrısında bulundu. 

ÇELİK'TEN İSRAİL'E UYARI: BÜTÜN DÜNYAYI KİMSENİN İSTEMEDİĞİ YERLERE SÜRÜKLEYEBİLİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili konuştu. İsrail'in son olarak Şam'ı vurmasını değerlendiren Çelik, "Bütün dünyayı kimsenin istemediği yerlere sürükleyebilir"
dedi.

IMF BAŞKANI GEORGİEVA: İSRAİL-HAMAS SAVAŞI ZATEN KÖTÜ OLAN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ DAHA DA BOZABİLİR

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, İsrail-Hamas çatışmasının, zaten kötü olan küresel ekonomik görünümü daha da kötüleştirme riski taşıdığını söyledi.

İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ, İSRAİL'İN GAZZE VE LÜBNAN'DA BEYAZ FOSFOR KULLANDIĞINI BİLDİRDİ

HRW'nin X hesabından yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullanarak sivilleri ciddi ve uzun süreli yaralanma riskiyle karşı karşıya bıraktı" ifadesi kullanıldı.

DSÖ: GAZZE'YE TIBBİ HİZMETLERİN SAĞLANMASI İÇİN BİR İNSANİ KORİDORA İHTİYACIMIZ VAR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye tıbbi hizmetlerin sağlanabilmesi için bir insani koridora ihtiyaçları olduğunu belirtti.

İRAN: BÖLGEDE YENİ CEPHE AÇILMASI İHTİMALİ İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ EYLEMLERİNE BAĞLI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgede yeni bir cephe açılmasının İsrail'in Gazze'deki eylemlerine bağlı olduğunu söyledi. Filistin ve Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, İsrail'in tamamen kuşattığı Gazze'ye yönelik katliama giriştiğini ve ABD başta olmak üzere bazı tarafların da Tel Aviv yönetimine destek verdiğini belirten Abdullahiyan, "Bu şartlarda her türlü ihtimal gerçekleşebilir ve bölgede yeni gelişmelere tanık olabiliriz" dedi.

BM: GAZZE'DE YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI SON 24 SAATTE YÜZDE 30 ARTTI

Birleşmiş Milletler (BM), abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sayısının son 24 saatte yüzde 30 arttığını bildirdi.

“İSRAİL’İN YANINDAYIM, ORAYI DÜMDÜZ EDİN”

ABD'li Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham: "Burada bir din savaşı veriyoruz. Ben İsrail’in yanındayım. Kendinizi korumak için ne gerekiyorsa yapın. Orayı dümdüz edin."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ABD’YE TEPKİ: TÜRKİYE’NİN SURİYE’YE İSTİKRAR KAZANDIRICI POLİTİKALARINI DESTEKLEMESİ İKİ MÜTTEFİKİN İLİŞKİLERİNE DAHA ÇOK YAKIŞACAK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye kaynaklı, Amerikan ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak için ilan edilen "ulusal acil durum" halinin uzatılmasına karar vermesine ilişkin, “ABD’nin bu tür tek taraflı tasarruflarda bulunmak yerine Türkiye’nin Suriye’ye istikrar kazandırıcı ve bu ülkenin bütünlüğünü önceleyen politikalarını anlayarak desteklemesi, iki müttefikin köklü ve değerli
ilişkilerine daha çok yakışacaktır” açıklamasını yaptı.

ZAHAROVA: RUSYA-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SEVİYEYE ÇIKTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, günümüzde Rusya-Türkiye işbirliğinin eşi görülmemiş bir seviyeye çıktığını ifade etti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap