A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 03.08.2024

Yayın Tarihi: 03.08.2024 - 08:59 | Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 - 08:57
Olaylar ve Yaşananlar | 03.08.2024
SAĞLIKTA TRABZON’DA USTA!

AK Parti Trabzon’da bugün Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu iki gündür Trabzon’un sağlık alanında hizmet veren mekanlarını, hastaneleri tebdili kıyafetle gezerek denetimlerde bulunuyor. Sağlık kenti ve sağlık turizminin bölgede başkenti konumunda olan Trabzon’da yeni kurulacak Şehir Hastanesi inşaatını da ziyaret eden Bakan Memişoğlu, hem gördüğü ilgi hem de sağlık hizmetlerindeki başarıdan dolayı oldukça mutlu oldu. Trabzon’da sağlık alanındaki başarının mimarlarından biri de hiç kuşku yok ki İl Sağlık Müdürü Hakan Usta. Usta bu anlamda üzerine düşen görevi koltuktan güç alarak değil koltuğa güç katarak yapıyor. Hakan Usta’nın sağlık alanındaki samimi gayretleri Bakan Memişoğlu tarafından da takdirle karşılandı.

HANGİ SIFATLA KARŞILADI!

Trabzon 6. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ortada. Adalet diyor ki TGC seçimlerinde usulsüzlük yapıldı kongre iptal edilmiştir. Üyelikten hukuksuz ve gerekçesiz atılan üyeler noktasında mevcut başkan ve yönetimin yetkileri alınmıştır. Hal böyle iken Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı ve yönetimi hangi yetki ve sıfatla misafir ağırlıyor, hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Devrik başkan var ortada. Kayyum atanması gereken bir cemiyet var ortada. İşinize geldi mi adalet diyorsunuz ama! Tarihinde hiç görülmemiş çöküşü yaşayan cemiyet bakalım daha ne kadar gidecek böyle. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na danışmanları TGC’nin geldiği son süreçle ilgili hiç bilgi vermediler mi? Bakan Uraloğlu yetkileri elinden alınmış bir başkan ve yönetimini ziyaret etti, biz hatırlatalım.

KTÜ’DE EĞİLİM BELLİ

Olağanüstü bir gelişme olmazsa KTÜ’de mevcut rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı göreve devam edecek mi? Yoksa yeni bir rektör mü atanacak sorusunun cevabı ağustos ayı ortalarında netlik kazanacak. Genel eğilim mevcut rektörle yola devam edilmeme noktasında. Hem AK Parti hem de MHP cephesinde KTÜ’de yeni bir rektör, yeni bir yönetim ve heyecan gelmesi eğilimi var. Trabzon’da Cumhur İttifakı penceresinden baktığımızda durum bu? Fakat siyasetten öte akademik camia ne diyor. KTÜ akademik camiası da mutlak değişimden yana. Bunun birçok nedeni var elbette. Peki yeni rektör kim olur? Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan rektör adaylarından hangisinde karar verir? 3 Ağustos’ta Trabzon’a gelecek Erdoğan’a bu konuda bir rapor da verilecek. Rektör adayları arasında isimleri en fazla öne çıkan 4 kişi var. Prof. Dr. Şeref Oruç, Prof.Dr. Fazıl Kırkbir, Prof. Dr.Uğur Çevik ve Prof.Dr. Mehmet Sönmez.

ÜRETİCİ MEMNUN DEĞİL!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, Levant kalite için fındığın kilogramı 130 lira, Giresun kalite için fındığın alım fiyatı kilogram başına 132 lira olarak belirlendi. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak. Fındık tarımının sürdürülebilir olması için üretici taban alım fiyatının en az 160 lira olmasını talep ediyordu. Açıklanan fiyatlardan üretici memnun değil

TRABZON SIRALAMADA YOK!

ORC Araştırma, memnuniyet düzeyi en yüksek belediye başkanlarının belirlendiği, 15-25 Temmuz tarihlerinde yapılan anket sonuçlarını yayımladı.15 bin 200 katılımcı ile gerçekleştirilen ankette, katılımcılara yaşadıkları belediyenin başkanından ne düzeyde memnun oldukları soruldu. Alınan cevaplara göre, memnuniyet düzeyi en yüksek ilk 5 büyükşehir belediye başkanı ve ilk 5 büyükşehir ilçe belediye başkanları belirlendi.1- AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin - Memnuiyet oranı yüzde 58,1 2. CHP'li İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu - Memnuiyet oranı yüzde 54, 3. CHP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu - Memnuiyet oranı yüzde 53 4. CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın - Memnuiyet oranı yüzde 52,05. CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey - Memnuiyet oranı yüzde 52,01.

AZICIK VİCDANI OLAN ÖZÜR DİLER

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu her fırsatta toplum önüne atılarak hakkında çıkan haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. “Canı sıkılan yalanlarıyla macera arıyor. İyi de bu yalancılıkla nereye kadar” şeklinde görüşlerini dile getiren Soylu “Yalan yazanlarda azıcık vicdan olsa gerçeği öğrendiklerinde özür dilerler” dedi. Soylu bakanlık döneminde 3 milyon kişiye vatandaşlık verildiği yönündeki haberlere ise şu açıklamayı yaptı: “Yalan, inancımıza göre en büyük günahlardandır. Kişi, yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab diye yazılır. Son günlerde bakanlık dönemimizde 3 milyon Suriyeli kardeşimize, sığınmacıya vatandaşlık verdiğimiz yalanı dolaştırılıyor... 2023 sonu itibarıyla Suriyelilere verilen vatandaşlık sayısı 238.055 (Reşit olan 134.422)” Whatsapp ihbar hat
Muhabir/Editör:Erol Taşkın