SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Arsin OSB'deki afet unutuldu

Arsin OSB'deki afet unutuldu

20 Mart 2017 Pazartesi - 07:14








İstihdam için adeta seferberlik ilan edilen şu günlerde, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde Ocak ayında meydana gelen kar yağışı ile çöken çatıların altında kalan işyerleri adeta ilk günkü gibi duruyor. Sigorta şirketlerinin kendilerine yönelik çalışmaları dışında az veya çok zarar gören 33 işyerinin büyük kısmı hala tamir edilemedi. İşverenler, bu duruma devletin el uzatmasını beklerken, bunun karşılıksız yardım şeklinde değil, belirli bir süresi ödemesiz 2-3 yıl vadeli olmasının yeterli olacağını söylüyorlar. Ama eklemeden de edemiyorlar: "Ne gelen var ne giden."

BÜLBÜLOĞLULARIN ACI GÜNÜ

Trabzon iş ve spor dünyası önemli bir ismini kaybetti. Bülbüloğlu ailesinin sevilen, sayılan ismi olan Turgut Bülbüloğlu Hakk’a yürüdü. Her ölüm erkendir. Turgut Bülbüloğlu’nun ölümü de çok erken oldu. Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayan Turgut Bülbüloğlu’nun cenazesi Yeşilova Camii’nde kılınacak öğle namazına mütakip aile kabristanlığına defnedilecek. Turgut Bülbüloğlu’na Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

AYDIN: “16 NİSAN

AKŞAMI MİLAT OLACAK”


Bölgemizde Koray Aydın rüzgarı esmeye devam ediyor. Önceki gün Samsun’da konuşan Aydın, dün de Giresun’da konuştu. Hayır kampanyasının startını Samsun’da veren eski bakan Koray Aydın, günedeme dair önemli konulara vurgu yaptı. “Niyet Hayır, Akıbet Hayır” sloganıyla yola çıkan eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 16 Nisan akşamında milletin tarihe not düşeceğini belirtti. Aydın referandum sürecince Karadeniz bölgesinde olup, halkın referandumda neden hayır oyu kullanmaları gerektiğini bölge insanına anlatacak?

SAĞDUYUYA DAVET

Dün Trabzon Barosu’na kayıtlı bir avukatla konuştuk. Baroda yaşananları kendisine sorduk. İşin çığırından çıktığını bizlere söyleyen avukat, “En sonunda biz de içimizde ayrıştık” dedi. Bundan sonraki süreçte Trabzon Barosu’nun işleyişinin çok sıkıntılı olacağını vurgulayan avukat, ‘Evet’ ve ‘Hayır’ kampanyası için baronun bölündüğünü söyledi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten avukutamız, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Demokrasinin gereğidir farklı düşüncelerin olması. Ne var ki bizler bu farklılığı başka türlü algılayıp, algıladığımız bu farklılıkla, çıkmaz yollara doğru hızla sürülmekteyiz. Barolar Türkiye için çok önemli STK’lardır. Eğer barolar kendi içerisinde böyle ayrışmalar, bölünmeler, uç fikir ayrılıkları yaşarsalar, adaletli olmayı kim savunacak? Hepimizin ihtiyacı olan adaleti kim savunacak? Hassas bir süreç, inşallah sağduyu hakim olur.” Bizlerin de temennizi herkesin bu referandum süresince sağduyulu olmasıdır.

AKTÜRK’E GEÇMİŞ OLSUN

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ün ablası, yeğeni ve ablasının kayınvalidesinin de içinde bulunduğu araç Çorum yakınlarında kaza yaptı. Kazada, Aktürk’ün ablasının kayınvalidesi yaşamını yitirdi, yaralanan ablası ve yeğeni yoğun bakımda tedavi altına alındı. Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e başsağlığı, ablası ve yeğenine de acil şifalar diliyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap