SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Cenazeye uçak sıkıntısı...

Cenazeye uçak sıkıntısı...

25 Mart 2017 Cumartesi - 07:17








Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun önceki gün vefat eden annesi Solmaz Hisarcıklıoğlu'nun dün Ankara'da kılınan cenaze namazına siyaset ve iş dünyası adeta akın etti. TOBB'ye bağlı odalar ve borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanlarının yanı sıra iş aleminin neredeyse tamamına yakınının Ankara'ya akın etmesi nedeniyle dün uçaklarda yer bulunamadı. Bu arada, Trabzon'dan Ankara'ya sadece Anadolu Jet'in seferlerinin bulunmasının sıkıntısı bir kere daha yaşandı ve cenazeye katılmak için çok sayıda kişi de kara yolu ile gitmek zorunda kaldı.

İŞSİZ ÇOK AMA YİNE 25 BİN GÜRCÜ ÇAY TOPLAMAYA GELECEK

İşsiz sayısının ve dolayısıyla oranının da had safhaya çıkması üzerine hükümet tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği'nde işçi çalıştırmaları için işverenlerle görüşmeler sürerken, Doğu Karadeniz'de mayıs ayında başlayacak yaş çay toplama sezonu için de Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş hazırlıkları yapılıyor. Bir sezonda yaklaşık 24 bin Gürcistan vatandaşı işçinin Rize, Trabzon ve Artvin'e gelerek yaklaşık 6 ay süreyle yaş çay yaprağı topladığı sezonda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı işsizlerin çalışmak için daha fazla ücret talep etmeleri tarla sahiplerini ister istemez Gürcü işçilere yöneltiyor. Bu konuda geniş kapsamlı bir rapor hazırlayarak yetkililere sunan Çay Sanayici ve İşadamları Derneği, hem istihdam hem de yaklaşık 100 milyon TL'ye varan işçi ücretlerinin 70 milyon liralık kısmının bir şekilde ülke dışına çıkışını daha önce kamuoyu ile paylaşmıştı.

MEZGİTTE AVLANMA ÖLÇÜSÜ YOK MU?

Bir zamanlar dünyanın en verimli denizleri arasında yer alan, ancak her geçen yıl balık türleri ile stoklarında büyük bir azalma yaşanan Karadeniz'de hamsinin yokluğunda balıkçılar, hamsi kadar bile olmayan mezgitleri avlıyor. Son günlerde boyları 10 cm'nin bile altında olan tonlarca mezgitin avlanıp, balıkçılarda satılması, duyarlı balıkçılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bu duruma devletin yetkili kuruluşlarının müdahale etmemesi de büyük eleştiri alıyor.


EYÜBOĞLU USTA OTEL’DE

Genelde futbolculukta zikredilen bir sözdür, “Yuvaya döndü” ifadesi. Evet, Şener Eyüboğlu da futbolculukta bahsedildiği gibi en sonunda eski yuvasına geri döndü. Eyüboğlu bundan böyle Hotel Usta’da. Gerçi Şener kardeşimiz hiçbir zaman Hotel Usta’dan kopmamıştı. Fiziki olarak orada olmasa da, kalben ve ruhen hep oradaydı. Renkli ve espritüel kişiliğiyle Trabzon’un önemli otel müdürleri arasında olan Şener Eyüboğlu’nun tekrar müdür unvanıyla geri dönmesi, Hotel Usta’nın çok kısa sürede eski günlerine döneceği müjdesi olmuştur. Eyüboğlu’na başarılar diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap