SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Cora’dan 7/24 çalışma

Cora’dan 7/24 çalışma

07 Şubat 2017 Salı - 07:02








Bir bakmışsınız Ankara’da meclis çalışmalarında. Bir bakmışsınız Trabzon’da. Neredeyse 7/24 çalışıyor dersek herhalde fazla abartmamış oluruz. AK Parti Milletvekili Salih Cora geçtiğimiz haftayı seçim bölgesi Trabzon’da geçirdi. Referandum sürecinin yaşandığı bu günlerde, Cora hukukçu kimliğini de kullanarak şehirde MHP’nin dinamikleriyle özel görüşmeler yaptı.

MHP’nin eski il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Cora, partinin duayenleriyle, yeni anayasa ve referandumla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Anayasa Komisyonu’nda görev yapan Salih Cora’nın, Nisan ayında yapılacak Anayasa değişikliği referandumu öncesi, halkla buluşup, yapılacak değişiklikler hakkında bire bir onları bilgilendirmesi, partisi adına çok önemli bir adımdır.

Henüz hiçbir siyasetçinin referandum çalışmalarıyla ilgili çıkmadığı meydanlarda Milletvekili Salih Cora, referandum çalışmaları startını en önce veren siyasetçiler arasında olmuştur. Cora’yı diğer vekillerden farklı kılan taraf da budur.

DAYI'NIN TESPİTİ

Trabzon Belediyesi Eski Meclisi üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ortahisar Belediye Başkan aday adayı olan Ömer Dayı epey zaman siyasetin dışında duruyordu. Her olayda bildiği doğruları söylemekten çekinmeyen Dayı bu sefer de evlilik programlarına dikkat çekti. Dayı, yaptığı açıklamada, TV'lerdeki evlendirme programlarının, moda programlarının çocuklar ve gençlerin ahlaki gelişimine zarar verdiğini belirtti. Dayı, "Bu programlar aile yapısına ve toplumun ahlak anlayışına zarar vermektedir.


Bu tarz programların toplumu çökertmek adına yapıldığını düşünmekteyim. Sorumlu olan kurum RTÜK ne iş yapar? Neden bunlara göz yumar anlayamıyorum. En yüksek dini otorite konumundaki Diyanet İşleri Başkanlığı neden bunlara yönelik bir tepki koyup bir açıklama yapmaz? Bu kurum görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için birilerinden talimat mı bekliyor" ifadelerine yer verdi.

MUHTAR MEMİŞ'TEN HABER VAR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Ergun Memiş geçirdiği kaza sonrasında hızlı bir iyileşme evresine girdi. Hastanede yattığı günden bu yana ziyaretçisi eksik olmayan Memiş kısa bir süre sonra taburcu olacak.

Hastanede kendisini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve AK Parti Milletvekili Salih Cora ile kendisini ziyaret eden herkese teşekkür eden Memiş'in tekrar o eski neşeli günlere geri döneceğini umuyoruz.

Yürümeye başlayan Memiş'in sağlığına kavuşması başta ailesi olmak üzere bütün arkadaşlarını sevindirdi.


KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ GİT-GELE DÖNÜŞTÜ

AK Parti iktidara geldikten sonra Kültür ve Turizm müdürlüklerini birleştirdi. Birleşmenin ardından Trabzon’da İl Kültür Müdürü Volkan Canalioğlu İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne getirildi. Daha sonra görevden alınan Canalioğlu'nun yerine Mehmet Öncel Koç getirildi. Koç da bu makamda uzun süre dikiş tutturamadı. Bir süre sonra görevden alınarak yerine İsmail Kansız getirildi. Ardından Koç mahkeme kararıyla tekrar görevine iade edildi.

Fakat yeniden görevden alınarak yerine İsmail Kansız getirildi. Görevden alma furyasının artık rutin hale geldiği bu makamda İsmail Kansız kesintisiz 8 yıl müdürlük yaptı. Ama görevden alma hastalığı tekrar nüksederek Kansız da görevden alındı. Yerine Bahri Haliloğlu vekaleten baktı. Daha sonra Ali Ayvazoğlu asaleten bu göreve getirildi. Ayvazoğlu, tam koltuğuna alışmışken bir kez daha İsmail Kansız mahkeme kararıyla geri geldi. Şimdi bakalım ne olacak? Kansız bakanlıkta daha yüksek bir göreve mi getirilecek ya da bu makamda devam mı edecek? Her şey olabilir... Trabzon'da turizm son dönemlerde en çok konuşulan sektörlerin başında olmasına rağmen bir türlü bu makamda istikrarlı bir yapının oluşturulamaması şehrimiz için büyük bir kayıp olsa gerek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap