SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen istihdam sözü için

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen istihdam sözü için

14 Mart 2017 Salı - 07:10








Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir değişiklik olmaz ise 26 Mart’ta Trabzon’a gelecek. Trabzon şimdiden bu büyük güne hazırlanıyor. En çok da Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda çok önem verdiği istihdam konusuna yoğunlaşılmış durumda. Başta “25 bin kişi” vaadinin sözcüsü Trabzon TSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu olmak üzere, Cumhurbaşkanı’nının karşısında, “Trabzon olarak 2 ayda söz verdiğimizin yarısının istihdamını sağladık”diyebilmek için kamudan özel sektöre, devlet kuruluşlarından meslek örgütlerine kadar yoğun bir çaba gösteriliyor. İstihdam için sunulan imkan kısaca şöyle tarif ediliyor: İlk 3 ayı “işbaşı eğitimi” denilen fasıldan ücretinden vergilerine kadar tamamen devletten, sonrasında 2017’nin sonuna kadar 773 liralık prim ve vergiler de yine devletten.

CANİKLİ’DEN FINDIĞA DESTEK

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin hafta sonu Trabzon’a yaptığı ziyaret özellikle ekonomi penceresinden gündeme damgasını vurdu denebilir. Trabzon merkezli Doğu Karadeniz için müjdeler veren Canikli’nin TTSO’da iş adamları ile yaptığı toplantının basına kapalı ikinci bölümü de yarayışlı geçmiş. Ancak Başbakan Yardımcısı’nın fındık ile ilgili değerlendirmeleri görünen o ki yanlış anlaşılmış.

Beyanlarının sanki devletin “direk olarak” destekleme alımı yapabileceği şeklinde algılanması fındık sektöründe taraflarca farklı değerlendiriliyor. “İktidara geldiğimiz günden beri fındık üreticisini destekliyoruz”diyen Nurettin Canikli’nin, 2009’dan beri üreticiye verilen Doğrudan Gelir Desteği’ni dolaylı olarak hatırlattığı, TTSO’daki toplantının birinci bölümündeki konuşmasında da direk olarak destekleme alımı ile ilgili tek kelime etmemesi, biraz da salonda bulunan sektörün uzmanlarından Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Edip Sevinç’in varlığından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Edip Sevinç’in de basına kapalı bölümde sadece verim ve kaliteyi arttırma projelerine verdikleri destekten söz edip, referanduma kadar fiyat konusunda yorum yapmamayı tercih edeceklerini beyan ettiği bildirildi.

KARAYOLLARINA ÇAĞRI


Türk Parti Trabzon Arsin İlçe Başkanı Yüksel  Büyükkolşehir trafiğinde yaşanan aksamalar ve yoğunluklardan doğan mağduriyetlerden dolayı bir açıklama yayınladı. Trabzon’un belirli yerlerinde yaşanan trafik yoğunluklarının vatandaşı mağdur ettiğini belirten Büyükkol, yayınladığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Karayolları yetkililerine de çağrıda bulundu. Şehir trafiğinde düzenleme yapılması gerektiğini belirten Büyükkol, “Değirmendere mevkiinde trafik yoğunluğunu önlemek adına bir çalışma olmadığı için batıdaki Imperıal Hastanesi’ne giden hastalar da araçlarını park edecek yer bulamadıkları için yolu kullanıyor ve bu da trafiği olumsuz etkiliyor. Japonya’da 300 kilometre mesafe 30 dakikada alınırken biz Moloz’dan Değirmendere’ye 30 dakikada varıyoruz. Karayolları yetkililerine hatırlatma gereği duydum” dedi.

ESKİDEN BALIK ÇOKTU, AMA SALDIRI YOKTU...

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen “Karadeniz’de Balıkçılık Sempozyumu”nda öylesine bir konu gündeme geldi ki, bilinçli avlanma konusunda geçmiş ile bugünün mukayesesi yapıldı.

Konuşmacılardan biri,”Geçmişte bol (2-3 asır önce) balık vardı. Ama balık stoklarının ne kadar olduğu hakkında hiç bir bilimsel veri ve tespit yoktu. Buna rağmen, balıkçılar adeta kendi kendilerine kota koyarak, belirli oranda balık avlarlardı. Bugün ise balık yok noktasına geldi, ama bilimsel verilerle ortaya konan yok olmaya rağmen, bilinçsizce avlanma maalesef devam ediyor” dediğinde katılımcıların çoğu hayıflanırcasına kafalarını salladılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap