SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Dolmuşların kornaları durmadan ötüyor!

Dolmuşların kornaları durmadan ötüyor!

13 Mayıs 2017 Cumartesi - 08:57








KAPLAN, İLK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan ilk toplu iş sözleşmesini Ortahisar Belediyesi'nin iştiraki olan Orbel şirketi çalışanları için imzaladı. Hizmet-İş Genel merkezi tarafından Trabzon Şubesi Başkanlığına getirilen İsmail Kaplan toplu iş sözleşmesi töreninde bir hayli heyecanlıydı. Konuşmasında kendisinin de bir işçi olduğunu dile getiren Kaplan, "Sizlerin arasından gelip bu koltuğa oturdum. Sizlerin ne koşullarda çalıştığını çok iyi biliyorum. O nedenle sizlerin haklarını savunmak için çok güzel bir sözleşme imzaladığımızı düşünüyorum. Bu sözleşmede emeği geçen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz'e, Orbel çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biraz geç oldu ama çok iyi bir sözleşme oldu. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

DOLMUŞLARIN KORNALARI DURMADAN ÖTÜYOR!

Trabzon'da 750'ye yakın dolmuş olduğundan söz ediliyor. Şehrin her tarafında dolmuşlara rastlıyoruz. Trafikteki araçların neredeyse 1/4'ü dolmuşlardan oluşuyor. Günün her saatinde trafikte seyir halinde olan dolmuşlar gerekli gereksiz korna çalarak çevreyi rahatsız ediyorlar. Korna tehlike anında ya da başka bir konuda uyarı amacıyla çalınır. Maalesef, şoförler kızgınlıklarını bile kornayla ifade ediyorlar. Bunun yanında dolmuşlar yolcu almak ya da birlerinin yolcularını kapmak için gereksiz şekilde korna çalarak vatandaşları rahatsız ediyorlar. Kabahatler Kanunu ve Trafik Kanunu’na göre suç olan bu tür davranışlar ne yazık ki müeyyidesiz kalıyor. Şehirde bir Avrupa kentinde görülmeyecek şekilde korna çalınıyor. Sadece dolmuşlar değil, trafikteki bütün araçlardan gereksiz şekilde kornalar çalınarak gürültü kirliliği oluşturuluyor. Sanki korna çalmak marifetmiş gibi bir algı da olmuş durumda.

SEZGİN YILMAZ,SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ'NE SEÇİLDİ


Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Sezgin Yılmaz, Denizli'de gerçekleşen 6. Olağan Meclis Toplantısı'nda Sağlıklı Kentler Birliği'nin Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildi. Bütçe ve maliye konularında uzman olan Yılmaz'ın bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyor ve kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz.

YERİNİ SARSACAĞINI SANANLAR YANILIYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şube Başkanı Mustafa Boz, ekranlardan Atatürk’e hakaret edilmesine sert tepki gösterdi. Boz, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bir televizyon programında, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrünü Türk uygarlık tarihini araştırarak, Türk kadınlarının haklarını savunarak geçirmiş, bu konularda ülkemizi UNESCO’da temsil etmiş değerli bilim insanı Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunuldu. Atatürk’ü karalamaya niyet ederek onun Türk ulusunun yüreğindeki ve kafasındaki yerini sarsacağını sananlar yanılıyorlar. Atatürk, annesi ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan tarihteki onurlu yerlerini çoktan almıştır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu, sahibi ve bekçisiyiz. Atatürk’e ve onun düşüncelerini savunanlara dil uzatmak anlamına gelen bu olayı, bu olayın gerçekleşmesine ortam yaratanları şiddetle kınıyor, işledikleri suçun karşılığı olan cezayı çekmeleri için sorumluların gerekeni yapmasını istiyoruz.”

BAYRAKTAR’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayraktar’ın mesajı şöyle: “Kardeşçe koruyan ve büyütendir anneler. Bütün annelerin Anneler Günü’nü gönülden kutluyorum.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap