SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İstihdam fuarı işsizlerin umudu oldu?

İstihdam fuarı işsizlerin umudu oldu?

31 Mart 2017 Cuma - 08:17








BİRLİK BERABERLİK YEMEĞİ

Bu akşam saat 19.00’da Fırıncılar Odası’nın birlik ve beraberlik adı altında düzenlediği yemek İkram Sofrası’nda yapılacak. Yemeğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra bürokratlar katılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da birlik ve beraberlik yemeğine icabet edecek bürokratlar arasında. Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, düzenledikleri birlik beraberlik yemeği için şunları söyledi: “Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Şu an hepimizin birliğe ve birlikteliğe ihtiyacı olduğu zamandır. Bu vesileyle böyle bir yemek düzenledik. İnşallah düzenlediğimiz bu yemek amacına ulaşmış olur.”

HAFRİYAT KAMYONLARINI KİM DENETLİYOR?

İlkbahar mevsiminin girmesiyle birlikte inşaat sektörü de canlandı. İnşaatlar nedeniyle şehrimiz şantiyeye dönmüş durumda. Kamyonlar her tarafta inşaatların temel kazılarından çıkarılan hafriyatları taşıyor. Diğer yandan kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binaların molozları kamyonlarla uygun alanlara taşınıyor. Yasal olarak belirlenmiş alanların dışına hafriyatlarını boşaltan kamyonlar var. Ama maalesef bu kamyonlardan seyir halindeyken düşen moloz ve hafriyat parçaları can güvenliğini tehlikeye atıyor. Diğer yandan beton mikserlerinden düşen beton parçaları asfalta zarar veriyor. Bu kamyonlar özellikle kırsal mahalle yollarında ağır tonajları nedeniyle asfalt ya da beton yollarda çatlama ve kırılmalara neden oluyor. Dolayısıyla hafriyat kamyonları, hem molozları döktükleri alanlarla ilgili hem de tonaj kriterlerine uyup uymadıklarıyla ilgili denetlenmeli.

SALİH ÖZKAN'IN YERİNE KİM GELECEK?


Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan, emekliye ayrıldı. Yerine kimin getirileceği merak konusu. Aynı müdürlükte çalışan taşeron firma elemanı Hüseyin Yurdakul, bugüne kadar haber yazımı ve fotoğraf çekiminden tutun da sosyal medya hesaplarının kullanımına kadar basınla ilgili bütün işleri tek başına başarıyla yürüttü. O müdürlükte çok emeği var doğrusu... Yurdakul'un bu makam için ismi geçse de kadrolu olmadığı için bu makama gelmesi pek mümkün değil. Bu görevi layıkıyla yürütecek, basın dünyasını iyi tanıyan ve basın işlerini iyi bilen memur statüsünde pek çok kişi var.

İSTİHDAM FUARI İŞSİZLERİN UMUDU OLDU?

İŞKUR tarafından KTÜ'de düzenlenen 6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı. Fuara hem kamu kurumları hem de özel sektör şirketleri yoğun ilgi gösterdi. Belediyelerin ve özel şirketlerin istihdamla ilgili ilanları işsizler için umut kaynağı oldu. Fuar daha ilk günden ziyaretçilerin akınına uğradı. Çok sayıda insan kendine iş bulmak umuduyla bu fuara akın etti. Birçok büyük firmanın katıldığı fuar, işsizliğin yüzde 12'ye çıktığı ülkemizde istihdam sorununa bir nebze katkı olacak.

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI ENGİN TEKİNTAŞ TRABZON'DA

Ordu Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Trabzon'u ziyaret etti. Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu hem de Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i ziyaret eden Tekintaş, iki başkanla belediyelerin çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Trabzon'a her gelişinde şehri daha güzelleşmiş ve gelişmiş bulduğunu belirten Başkan Tekintaş, belediyelerin yürüttüğü proje ve hizmetlerle ilgili memnuniyetini dile getirerek, belediyeler arasında sağlanan işbirliği ve koordinasyonun çok önemli olduğunu söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap