SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Kim nerede oy kullandı?

Kim nerede oy kullandı?

17 Nisan 2017 Pazartesi - 18:41








Türkiye’nin merakla beklediği referandum yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu Trabzon’un Yalıncak Mahallesi’ndeki Yalıncak Ortaokulu’nda 1271 nolu sandıkta eşi ile birlikte kullandı. Trabzonsporlu futbolcu Okay Yokuşlu da bu sandıkta oy verdi. Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Kaşüstü Çok Programlı Lise 1030 nolu sandıkta oyunu kullanırken, Muhammet Balta Ortahisar İsmetpaşa Ortaokulu'ndaydı. Salih Cora, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nde referandum için sandığa giderken, Ayşe Sula Köseoğlu da ailesiyle birlikte Üniversite Mahallesi’nde oy kullandı. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Ankara Necdet Seçkinöz Ortaokulu 4382 nolu sandıkta oyunu kullandı. CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu, İsmetpaşa Ortaokulu'ndaydı. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Toklu Mahallesi İskenderpaşa İlkokulu’nda, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde, MHP İl Başkanı Nihat Birinci Karşıyaka Mahallesi’nde oy kullandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Soğuksu Mahallesi’nde, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Yalıncak Mahallesi’nde sandık başına gitti.

AKAR TEK BAŞINA

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar dünkü oylamada okullarda sandıkları tek dolaşan isimlerden biriydi. Tek başına sandık görevlilerini ziyaret eden Akar zaman zaman da okul bahçesinde vatandaşlardan hayır oyu istedi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise süreci il başkanlığından gözlemledi.

ENGELLER BU SEÇİMDE AŞILAMADI

Trabzon’da oy kullanmak için sandık başına giden birçok engelli adeta duvara tosladı! Birçok okulda engelli rampası ve asansör olmaması nedeniyle engelliler oylarını kullanamadı. Birçok yatan hasta da okul bahçelerinden geri döndü. Oy kullanmak için okul alanlarına gelen engellilere bir kısım sandık başı zemin katlarda oy verme işlemine müsaade ederken bazı sandık başkanları da “Herkes sınıfa gelecek, oyunu burada kullanacak” kararlılığını gösterdi. Bazı okullarda bedensel engelliler, “Demek bizi herkes hakir görüyor” diyerek ağlarken bu durumu kaldıramayan vatandaşlar sandık başkanlarına tepki gösterdi. Netice itibariyle bu seçimde de engeller giderilemedi. YSK’nın bu konuda radikal bir önlem alması şart.


ALTUNBAŞ VE GENÇ SANDIKLARI BIRAKMADILAR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş seçim günü ilçede bulunan okulları tek tek gezerek oy kullanan vatandaşlarla hem sohbet etti hem de var olan aksaklıklar ve sorunların zamanında giderilmesinde etkin rol oynadı. Altunbaş Ortahisar ilçesinde seçim günü okullar arasında mekik dokudu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandıkları gezerek sandık başında görev yapanlara başarı diledi. Başkan Genç tansiyonun yükseldiği zamanlarda okullarda adeta bir sigorta görevi yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap