SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Mevzuata uygun mu yapıldı?

Mevzuata uygun mu yapıldı?

22 Nisan 2017 Cumartesi - 11:10








Bir okurumuz aradı. Okurumuz Maraş Caddesi’nde bulunan eski özel idare binasıyla ilgili söylecekleri vardı bizlere. Belli ki bina yeni haliyle okuyucumuzun da ilgisini çekmiş. Telefonun ucundaki okurumuz bakın o binayla ilgili neler söyledi? Özel idareye ait olan ve şimdi özelleştirilen o bina gördüğüm kadarıyla restore edilmiş. Dış cephesi müthiş olmuş, çevreye acayip bir hava katmış. Buraya kadar bina ile ilgili güzel olan şeyleri anlattım size... Ya güzel olmayanlar nedir, diye soracak olursanız... Binaya baktığınız zaman dış cephenin şişirilerek yapıldığını, yani genişleterek binaya uydurulduğunu görürsünüz. Böyle olmasının nedenini ise ben şöyle yorumluyorum: Üst taraftan şişirilip genişletilen bina, alt zeminin haliyle genişletildiğini görürsünüz.

Kısacası bina tabandan da imar kurallarına aykırı bir şekilde genişlemiş oldu.” Telefonla bizleri arayan okuyucumuzdan anladığımız kadar kendisi imar konularında bilgili ve tecrübeli olmalı ki, bu gibi sorunu bir bakışta görüvermiş. Okuyucumuz söylemlerine şöyle devam etti: “Merak ediyorum Ortahisar Belediyesi tadilat projesinden sonra alt katta olan dükkanın aplikasyon ölçümünü yaptı mı?” Evet, okuyucumuz kamu adına o binada yapılanları dile getirdi. Mutlaka dile getirilen sorunlara cevap veren bir yetkili olacaktır.

MUHARREM USTA, AHİLİK PANELİNDE KONUŞACAK

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Nisan'da KTÜ'de yapılacak panelde konuşacak. Usta, her ne kadar panel davetiyesine "Trabzonspor Başkanı" ibaresi konmuş olsa da, konuşmasını "Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı" sıfatı ile yapacak. Usta'nın katılacağı panel KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Programa göre de konuşma saati 15.10 olarak görülüyor.

ÇAYKUR’U KİMSE HEDEF YAPMASIN


Çaykur’un Katarlı iş adamlarına satışı ile ilgili çıkan dedikodulara Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu sert yanıt verdi. Sosyal paylaşım sitesi Twittter’da MHP’li vekilin Çaykur’un Katarlılara satıldığı ile ilgili yaptığı açıklama üzerine Sütlüoğlu, “Kimse Çaykur’u hedef yapmasın. Asılsız iddialar ve asılsız paylaşımlar ile üreticilerin kafasını karıştırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Böyle bir şey ülke gündeminde olmadığı gibi, Çaykur yeni tesisleri ve büyüme hedefi ile yoluna devam etmektedir” dedi. Sütlüoğlu’nun yaptığı bu açıklamadan sonra, öyle zannediyoruz ki, Çaykur hakkında kimse bundan sonra spekülasyon yapmaz.

YANLIŞ HESAP DÖNER Mİ?

Bir şikayet de Akçaaabat Belediyesi ile ilgili geldi. Güzel ilçemiz Akçaabat sınırları içerisinde bulunan bir restoranın Akçaaabat Belediyesi tarafından korunup kollandığı iddiası bize ulaştı. İddia göre, mahkeme kararı olmasına rağmen dört kez mühürlenen restoran mühür feyki yapılarak faaliyetine devam ediyor. Konuya Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in de vakıf olduğu söyleniyor. Acaba diyoruz ortaya atılan bu iddiada siyasetçiler mi aktif rol oynuyor? Biz gelen iddianın takipçisi olacağız. Bakarsınız yanlış hesap bu kez Bağdat’tan döner.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap