SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Müşavir Hacıoğlu

Müşavir Hacıoğlu

18 Şubat 2017 Cumartesi - 07:54








Helal olsun! Başkaları gibi burnundan kıl aldırmazlık yapmıyor. Başkaları gibi köşe bucak saklanmıyor. Başkaları gibi samimiyetsizlik de yapmıyor. Kısacası başkaları gibi oynamıyor. Kaldığı yerden aynen devam ediyor. Mütevazılığının yanında saygısında ve sevgisinde hiçbir eksiklik yapmıyor. Duruşunda, davranışlarında İçişleri Bakanlığı Müşaviri olduktan sonra hiçbir değişim olmadı. Ali Faik Hacıoğlu İçişleri Bakanlığı Müşaviliğine getirildiğinden beri, insanlara yaklaşımı, insanlarla paylaşımı, yardımseverliği, insanların isteklerine cevap verişi hiç mi hiç değişmedi. İçişleri Bakanlığına yolu kimin düşerse düşsün Ali Faik Hacıoğlu mutlaka gelenlerle ilgilenir. Karşılamasından ağırlamasına ve uğurlamasına kadar her şeyi eksiksiz yapar. Hacıoğlu bunları Sadece İçişleri Bakanlığında yapmıyor. Ankara'ya gelip de kendisini arayan herkesin yardımına koşuyor. Elinden geldiğince dertlerine derman bulmaya çalışıyor. Ankara'da bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz, bir evladınız olduğunu unutmayın. İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu yukarıda saydığımız vasıflarla sizleri bekliyor. Tabiki Hacıoğlu bunları yaparken, arkasındaki gücün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu da unutulmamalıdır. Siyasette vakur duruşu ve attığı kararlı adımlarla hak ettiği seviyeye adım adım yükselen Soylu sadece Hacıoğlu için değil, tüm Türkiye için adeta bir kalkan görevi görüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki duruşunu İçişleri Bakanlığı sürecinde de bozmayan Soylu Türkiye'nin örnek alacağı ender insanlardan biri.  Bakan Soylu'dan aldığı güçle Müşavir Ali Faik Hacıoğlu, Ankara'da dik durup vatandaşların sorunlarıyla ilgileniyor. Bundan dolayı bakan Süleyman Soylu'nun da hakkını teslim etmek istiyoruz. İyi ki böyle bir karar vermiş.

VATANDAŞIN DOLMUŞ İSYANI

Özellikle semt durakları gibi yerlerde kar yağdığı gün dolmuşçu esnafının çalışmaması vatandaşı mağdur etti. Birçok dolmuşçu esnafının çalışmaması ve mevcut dolmuşların azlığından şikâyetçi olan vatandaşlar, belediyelere seslenerek özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlere daha sık belediye otobüsü verilmesi talebinde bulundular. Belediyelerin her zaman vatandaşın yanında olması, vatandaşın sadece seçimlerde hatırlanmaması gerektiğini ifade ettiler. Aynı zamanda dolmuşçu esnafından da şikâyetçi olarak, “Havanın iyisinde herkes çalışır. Önemli olan zor şartlarda çalışmaktır. Bu gibi durumlarda çalışıp vatandaşı mağdur etmemektir. Vatandaşların dolmuşçu esnafına ‘neden çalışmıyorsunuz’ sorusu karşısında esnafın verdiği cevap ise ‘İki gündür kar yağıyor. İki günde 600 lira kazanamıyoruz ki kar lastiği alalım veya zincir saralım’ cevabı oldukça düşündürücü. Her platformda şoför esnafının yanında olan Trabzon Şoförler Odası’nı ve Emniyet Müdürlüğünden araçları denetlemesi konusunda gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz” diye seslendi.

İDARECİNİN ÖNEMİ

İdarecilik önemli bir görev, önemli bir makamdır. Bir idarecinin ne kadar önemli olduğunu ve neler yapabileceğini veya kurumunu nasıl temsil edebileceğini, kurumunun toplumda bir algı oluşturması tamamıyla idarecinin elindedir. Ortahisar İbrahim Alemdağ Ortaokulu, bu güne kadar isminden çok bahsettirmeyen okullardan biriydi. Köy okulu olarak bilinmeyen okulların arasındaydı. Okula müdür olarak atanan Yusuf Koz’dan sonra okulun hem çehresi hem de TEOG sınavındaki başarısı konuşuluyor. Okulun TEOG sınavında Ortahisar ilçesindeki duyulmuş birçok okulu gerisinde bırakması bir idarecinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi. BU ŞEHİR HEPİMİZİN Trabzon Ortahisar, son TÜİK verilerinde nüfusunu arttıran ilçelerin başında geliyor. İlçedeki değişim her geçen gün göze çarpıyor. Fakat halen vatandaş olarak üzerimize düşeni maalesef yerine getiremiyoruz. Mesela belediye her gün belirli saatlerde çöp topluyor. Gece belirli saatlerde çöpleri alıyor. Fakat vatandaşların zamanında ve saatinde çöplerini çıkarmayıp, zamansız çöp çıkarmaları turizm şehrine yakışmıyor. Özellikle Uzun Sokak, Kahramanmaraş Caddesi, Meydan Parkı ve civarındaki bir kısım esnafın zamansız çöp çıkarması ilçeye zarar veriyor. Vatandaşlarımızın bu noktada daha duyarlı olmalarını ve belirtilen zamanlarda, belirtilen yerlere çöplerine çıkarmaları önem arz ediyor. Geleceğimize en büyük mirasımızın “Çevre” olduğunu unutmayalım.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap