SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Nevruz'da İranlılar eskiden daha çoktu

Nevruz'da İranlılar eskiden daha çoktu

22 Mart 2017 Çarşamba - 07:08








İranlılar, özellikle de Doğu Azerbaycan’da yaşayanlar için çok ama çok önemli olan Nevruz Bayramı’nda devlet kısa süreli de olsa tatil uyguluyor. Bir haftalık tatili de İranlılar kendilerine en yakın ülkelerde geçirmeyi tercih ediyorlar. Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan ve Azerbaycan’a gidiyorlar. Türkiye’ye gelenlerin tercih ettikleri iller arasında Trabzon 10 yıl öncesinde ilk sıralarda yer alıyordu. Şimdiler de ise Van, Antalya, Adana’nın bile gerisinde kalmış durumda. Sebebi üzerine biraz araştırma yapmak ve İran’lıların Nevruz’da ne gibi etkinlikler yapmak istedikleri üzerine kafa yormak gerektiği ifade ediliyor. Mesela Van’da bulduğu, ama Trabzon’da bulamadığı nedir, diye...

CANİKLİ YARIN GİRESUN’DA

Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli yarın Giresun’a geliyor. Giresun’da, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nı ziyaret edecek bakan Canikli’ye Giresun’a yaptığı hizmetler ve yatırımlardan dolayı Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından plaket verilecek. Giresun’da bir dizi programlara katılacak olan Bakan Nurettin Canikli, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de Giresunlularla buluşup onlara neden evet vermeleri gerektiğini anlatacak. Canikli daha sonra programını bitirip Ankara’ya dönecek.

ÖYLE İDDİALAR VARKİ?

Dün Olaylar ve Yaşayanlar Köşesi’nde Farabi Hastanesi doktorlarından Serdar Topaloğlu’nun neden görevden alındığına değinmiştik. Keşke değinmez olaydık! Bu kez başka hasta yakınları aradı bizleri... Arayan hasta yakını, yazdıklarımızın tam tersini anlattı bizlere. O kadar iddia ortaya koydu ki inanın anlatılanları dinlerken az kalsın hafıza kaybına uğrayacaktık! Hatta ismimi vererek yazın dedi. Biz yine de ismi gizli tutalım. Şu kadarını yazalım. Bizi arayan hasta yakını, Serdar Topaloğlu’ndan girdi, Adnan Çalık ve kemoterapici doktordan çıktı. Neler anlatmadı ki hasta yakını! Biz kimseyi zan ve töhmet altında bırakmak istemiyoruz. O nedenle de şu oydu bu oydu demiyoruz.


USTA OLMALI

Bize gelen bilgilere göre Ahi Evren Hastanesi’nde başhekimliği değişikliği yaşanacakmış. Tabi ki bu bir nöbet değişimidir. Zamanı gelince böyle değişiklikler mutlaka olacaktır. Önemli olan ise yapılacak değişimlerde doğru isimlerin olmasıdır. Mesela Ahi Evren Hastanesi’nin kuruluşunda olup bu zamana kadar hastaneye çok önemli katkılar yapan Sefer Usta, başhekim niteliklerinin hepsini fazlasıyla bünyesinde taşıyor. Evet; neden Sefer Usta, Ahi Evren Hastanesi’ne başhekim olmasın? Hep birlikte Usta’ya destek olunmalıdır diye düşünüyoruz. İnancımız odur ki Sefer Usta’yla Ahi Evren Hastanesi’nin çıtası bir o kadar daha yükseğe çıkmış olacaktır.

KTÜ’YÜ BİR ADIM DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN BİR ŞANS...

Karadeniz Teknik Üniversitesi bölgenin kalkınmasında en önemli rolü üstlenen kurumlarından birisi. Aynı zamanda Ankara ve İstanbul dışında kurulan ilk teknik üniversite. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi için yapılan tüm yatırımlardan öte, eğitimin kalkınmadaki rolünü en iyi örneklerle somutlandıran bir kurum. Bölge üniversiteleri arasında her anlamda en iyisi denilebilecek bir konumda. Tıp Fakültesi başta olmak üzere tüm fakültelerde ülkenin gelişimine katkı sağlayacak buluş ve projelere imza atılıyor bu bilim yuvasında. Karadeniz Teknik Üniversitesi işinin ehli olmak isteyen akademisyenler ve öğrenmeyi gönülden isteyen öğrenciler için de gereken her şartı sağlıyor. Deyim yerindeyse bölgenin lokomotifi. Hülasa Karadeniz Teknik Üniversitesi kökeni ve başarıları nedeniyle bir adım önde, Rektör Baykal da KTÜ’yü bir adım daha ileriye taşımak için rektörlük görevinde. Sayın Baykal bu çabalarında çok şeyi kanıtlıyor kendisini takip edenlere...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap