A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 13.08.2024

Yayın Tarihi: 13.08.2024 - 08:46
Olaylar ve Yaşananlar | 13.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KAVGA VAR ŞİKAYETÇİ YOK!

Trabzon’un Düzköy ilçesinde MHP İlçe Başkanı Cemal Arslan’ın oğlu Hasan Arslan'ın düğünü gündem oldu. Düğün sırasında yaşanan gerginlikte darp edildiğini iddia eden Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile olayları yatıştırırken yumruk yediği iddia edilen Düzköy eski belediye başkanı Yılmaz Ankara ile tartışma içinde yer alan MHP İl Başkanı Ömer Ayar, Çarşıbaşı eski İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Kazım Usta, Ufuk Kara ve Hakkı Keskin arasında hukuki süreç başladı. Tarafların verdiği ilk ifadelere bakıldığında aslında kimse kimseden şikayetçi de gözükmüyor. Herkes yaşanan arbededen bahsediyor ama kimin kime vurduğu noktasında ne bir beyan ne de bir şikayet var. Bakalım ilerleyen süreçte neler yaşanır, yargı boyutunda neler olur?

AK PARTİ-MHP CUMHUR İTTİFAKI ZARAR GÖRÜR MÜ?

Düzköy’de yaşananlar AK Parti ve MHP arasında bir gerilim yaratır mı? AK Parti ile MHP arasında Trabzon’da il başkanları düzeyinde zaman zaman tartışmalar meydana geliyordu. Bakalım bu yeni yaşananlar sürece nasıl bir etki edecek? Darp edildiği öne sürülen kişi AK Parti’nin Düzköy eski belediye başkanı Yılmaz Ankara. Yılmaz Ankara düğün sahibi Cemal Arslan ile küs ve kırgın olmasına rağmen yakın arkadaşı Çarşıbaşı eski belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ile birlikte katılmış. Mümin Nuhoğlu MHP’den iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Nuhoğlu şu anda Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Kent A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı.

CEMAL ARSLAN NEDEN ANKARA’YA GİTTİ?

Düzköy’de yaşanan tatsız olay en çok da evladını evlendirme mutluluğunu yaşamak isterken bu şekilde hüzne dönüşmesinden büyük rahatsızlık duyan MHP Düzköy İlçe Başkanı Cemal Arslan’ı etkiledi. Yaşananlar ve basına yansıyan haberler hem damadı hem gelini hem de ailelerini derinden üzdü. MHP Düzköy İlçe Başkanı Cemal Arslan, yaşanan olaylardan özellikle MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve ekibinin sorumlu tutulmasının akıl tutulması olduğunu belirterek tepki gösterdi. Kendi isteği ile Ankara’ya giden Cemal Arslan’ın konuyla ilgili MHP Genel Merkezini de bilgilendireceği ifade edildi.

MUMCU MU ORGANİZE EDİYOR?

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılan AK Parti’nin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Trabzon Koordinatörü aslen Rize İyidereli Muğla Milletvekili Kadem Mete’nin yaptığı konuşma üzerine tepkiler devam ediyor. Vekil Mete adeta yerden yere vuruluyor, bazı yazarlar söz birliği etmişçesine aynı tondan Kadem Mete’ye demediğini bırakmıyor. Oysa Kadem Mete ne dedi ki? Yerel seçimlerde Ortahisar Belediyesinin kaybedilmesi başarısızlıktır demek suç mu? Doktor olabilirsin ama neşteri vuramıyorsun diyerek il başkanı Sezgin Mumcu’yu işaret etmek suç mu? Doğrular söylenince herkes farklı bir saf alıyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu kendi olmasa bile birilerinin üzerinden Kadem Mete’ye savaş açmış. Geçtiğimiz aylarda birçok ilde değişiklik olmuştu, birçok il ve Trabzon'da da değişiklik olacağı ileri sürülüyor.

KRİZ ÇOK DAHA DERİNLEŞTİ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,2 seviyesine yükseldi. Önceki ay işsizlik oranı yüzde 8,5 düzeyindeydi. İşsizlik oranı böylece Temmuz 2023'ten beri en yüksek düzeye çıktı. Ekonomik kriz Türkiye'de etkisini fazlaca hissettiriyor. Şirketler girdikleri ekonomik krizden çıkamayınca önce konkordato ilan ediyor, ardından da iflas bayrağını çekiyor. Firmaların kapatılması en çok işçileri vuruyor. İnşaat sektöründe çalışanlar maaşlarını alamayınca çareyi şirketlerin kapısına dayanmakta buluyor. Türkiye’de birçok şirket ve firma alacaklarını tahsil edemediği için iflasın eşiğinde.

YOKSULLUKTAN ÇOCUKLAR DA NASİBİNİ ALIYOR!

Türkiye, çocuk yoksulluğuna karşı birçok devlet programıyla mücadele etmeye çalışsa da, bu programların etkinliği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Aile Destek Programı ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) gibi projelerle milyonlarca haneye yardım sağlanmasına rağmen, çocuk yoksulluğunun yüksek seviyelerde seyretmesi, sorunun sadece ekonomik yardımlarla çözülemeyeceğini, yapısal ve sistematik bir sorun olduğunu gösteriyor. 2,2 milyon hanede toplam 5,4 milyon çocuk var. Ancak, bu yılın Temmuz ayı itibarıyla hane sayısı 3,2 milyona yükseldi. Ayrıca, programa çocuk desteği de eklendi ve hak sahibi hanelerde bulunan çocuk sayısına göre, aylık 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapıldı. Bu veriler, Türkiye’deki çocukların yaklaşık %25’inin yoksullukla mücadele ettiğini ortaya koyuyor.

Etiketler