A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 15.08.2024

Yayın Tarihi: 15.08.2024 - 09:02
Olaylar ve Yaşananlar | 15.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

23 YILDIR DAVASININ PEŞİNDE

Dün AK Parti’nin kuruluş yıl dönümüydü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 23. yıl ile ilgili yayımladığı mesajda önemli ifadelere yer verdi. Başkan Genç’in de dediği gibi AK Parti Türkiye ve dünya siyasetine damga vurdu. Ülkemize eşsiz ve sayısız yenilik kazandırdı. Başkan Genç de Ankara’da düzenlenen kuruluş etkinliklerine katıldı ve Trabzon'a kazandırmayı planladığı projeler için istişarelerde bulundu. Genç, her fırsatta Ankara'da projeler için ziyaretler gerçekleştiriyor. Başkan Genç, bu partiye kurulduğu ilk günden bu yana emek veren bir siyasetçi. Genç her daim davasının peşinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştır. Ayrıca Ahmet Metin Genç  AK Parti’nin 23. yaşında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmanın da gururunu yaşıyor.

VEKİLLER TERLİYOR!

TBMM kapanında milletvekilleri de seçim bölgelerinde hem vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor hem de teşkilat yöneticilerinin problemlerini bire bir dinleme fırsatı buluyor. Meclis tatile girdikten sonraki iki haftalık süreçte milletvekilleri sahada yine ekonomiye yönelik şikâyetlerle karşılaştı. Parti yönetimi de milletvekillerine vatandaşlarla diyaloglarında dikkatli olunması, eleştirilerin olgunlukla karşılanması ve bireysel taleplerle ilgili çözüm önerilerinin geliştirilmesi tavsiyesinde bulundu. Trabzon’da vekillere en çok emekli maaşları ile fındık ve çayda yaşanan mağduriyetler gündeme taşınıyor. Vekillerin vatandaştan en çok şikayet aldığı diğer konu ise yerel yönetimlerden kaynaklı. Vatandaş belediyelerden memnun değil…

KONGRELER BAŞLIYOR!

AK Parti’nin büyük kongreyle ilgili takvimini ise eylül ayında başlatması bekleniyor. Bu doğrultuda, eylül ayında yapılacak MKYK’da kongre takvimi konusunda karar alınacağı belirtildi. Kongre sürecinin mahalle delege seçimleri ile başlayacağı AK Parti’nin büyük kongresinin 2025 sonbaharında yapılacak şekilde bir takvim oluşturulacağı ifade ediliyor. AK Parti teşkilatları ile yapılan değerlendirme toplantılarında ise, ön plana çıkan konu yerel seçimlerden sonra parti içinde köklü bir değişime gidilmemesi oldu. Partinin değişim sürecinin başlatılmasında geç kalındığına dair şikâyetlerin dile getirildiği toplantılarla ilgili hazırlanacak raporlar parti yönetimince ele alınacak.

BAŞKA HANGİ BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINACAK?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Batman AK Parti İl Başkanı Abdullah Aktif Gür görevinden alınarak yerine Hüseyin Şansi atandı. Rize-Şanlıurfa-Mardin ve Kahramanmaraş il başkanları da görevden alınmıştı. Bölgemizde Trabzon Giresun ve Artvin il başkanlarının da görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun ilçe başkanlarına yönelik “Şahsıma ve yönetime karşı tam destek açıklama yapmanızı istiyorum” çağrısı ise bir çok ilçe başkanından kabul görmedi. Mumcu bu hamle ile yeniden adaylık noktasında bir çıkış yakalamak istiyordu.

ARTVİN’DE EN ÇOK TRABZONLU YAŞIYOR!

TUİK’in açıkladığı verilere bakıldığında ikamet edilen il göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan istatistiklere göre Artvin'in toplam nüfusu 171 bin 838 kişi olarak kaydedildi. Bu nüfusun büyük bir kısmı, yani 145 bin 185'i Artvin doğumlu bireylerden oluşuyor. Artvin’de en çok Erzurum ve Trabzonlular yaşıyor. Artvin’de yaşayan Trabzonlu sayısı 2 bin 415 kişi. Türkiye genelinde ise toplam 450 bin 913 Artvinli bulunuyor. Bu nüfusun büyük bir kısmı ülkenin büyük şehirlerinde ikamet ediyor. Şehir bazında Artvinlilerin dağılımı ise şu şekilde: Ankara: 33 bin 590 Artvinli Bursa: 69 bin 463 Artvinli İstanbul: 83 bin 507 Artvinli İzmir: 12 bin 768 Artvinli Kocaeli: 28 bin 373 Artvinli Samsun: 8 bin 778 Artvinli Sakarya: 6 bin 960 Artvinli Rize: 7 bin 248 Artvinli Antalya: 6 bin 39 Artvinli Trabzon: 4 bin 103 Artvinli

AYİN 23 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Trabzon’un tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılması planlanan Ortodoks ayini, gelen tepkiler üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Ayin, Patrik Bartholomeos tarafından yönetilecekti ve birçok kesim tarafından tepki topladı. 15 Ağustos'ta yapılması planlanan bu ayin, aynı zamanda Trabzon’un Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin yıldönümüne denk geliyordu. Bu durum, tepkilerin artmasına neden oldu. Gelen yoğun tepkiler üzerine, her yıl 15 Ağustos'ta gerçekleştirilen geleneksel Ortodoks ayini bu yıl 23 Ağustos’a ertelendi.