A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 14.08.2024

Yayın Tarihi: 14.08.2024 - 08:48
Olaylar ve Yaşananlar | 14.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SPORLA ALAKASI OLMAYAN BAKANLIKTA!


Olimpiyat oyunlarından tek bir altın madalya dahi alınamazken tarihin en kötü dönemlerinden birine imzada atılmış oldu. Sonuçlar hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıklamaları ise dikkat çekici. Başarısızlığın sorumluluğunu federasyonlara kesen Bakan Bak, ‘‘Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkânları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir.’’ dedi. Olimpiyatlardan çıkan sonuç ise AK Parti iktidarının bu alandaki başarısızlığını da ortaya çıkardı. Başta Bakan Bak dahil çoğu kadroları sporla alakalı olmayan isimlerle dolduran iktidar, neredeyse federasyonların tamamına da kendi kadrolarını yerleştirdi. Göreve getirilen isimler gerici vakıf ve derneklerin de önünü açarken Bakan Bak’ın vurguladığı imkânlar yine iktidarın amaçları doğrultusunda kullanıldı.


**


BÖYLE PARK MI OLUR?


Trabzon Valiliği Trabzon Emniyet Müdürlüğü Bölge İdare Adliyesi Defterdarlık ile yüzlerce kamu çalışanı ile esnafın soluk alma yeri olan Emniyet Binası önündeki park-bahçe bakımsızlık yüzünden adeta kaderine terk edilmiş durumda. Trabzon’un kalbi konumundaki parkın hali gerçekten içler acısı. Yıllar geçiyor park değişmiyor .Ne havuzu onarım yapılıyor ne sandalye-masa yenileniyor ne de etrafındaki ağaçlar bakıma alınıyor. Bu kadar da ilgisizlik olmaz ki. Mili Emlak’a ait olan park bahçenin yenilenmesi güzelleştirilmesi ve uygun fiyatla hizmet vermesi gerekir diye düşünüyoruz.


**


AFAD MÜDÜRÜNE GÜVEN TAM


Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürü(AFAD) Mustafa Hüseyinpaşaoğlu görevine başladı. Trabzon Çaykaralı hemşerimizden beklentiler büyük. Görev aldığı her yerde sorumluluğun hakkını veren işini düzgün yapan Hüseyinpaşaoğlu’na güven tam. Kendisine hayırlı-uğurlu olsun diyoruz. Akçaabat Yıldızlı’da yeni yerleşkesine taşınan Trabzon AFAD Müdürlüğü yakın zamanda eğitim çalışmaları ve diğer faaliyetleri noktasında vatandaşında ilgi odağı olacağı bir kurum olacak


**


YEMEK SİPARİŞİ VERİRKEN DİKKAT!


Trabzon Emniyet Müdürlüğü, SİBERAY’ın paylaşımı üzerinden vatandaşları uyardı. Siber dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Trabzon Emniyeti, kullanılan oltalama yöntemlerini hatırlattı. Kullanıcıların sık sık internetten sipariş vermelerini fırsat bilen dolandırıcılar, yemek siparişleri üzerinden insanları kandırmaya başladı. Dolandırıcıların, “Yemek siparişiniz var, sizin değilse iptal edin!” gibi ifadelerle vatandaşların dikkatini çektiğini söyleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, “Yemek siparişi vermişsiniz, sipariş size ait değilse iptal etmek için size gönderilen SMS kodunu bizimle paylaşın gibi ifadelerle tarafınıza gelen aramalara itibar etmeyin. Mesaj içeriklerinde yer alan bağlantılara tıklamayın. Bu tür bağlantı veya aramalara karşı dikkatli olun. Güvenliğiniz için çevrim içi alışverişlerinizde sanal kart kullanın.” uyarısında bulundu.


**


DAVUTOĞLU EKİBİYLE AK PARTİYE GEÇİYOR!


14 Mayıs Genel Seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili olarak seçilen bazı Gelecek Partisi üyelerinin AK Partiye katılacağı yönünde iddialar gündeme geldi. Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti ile görüşmelerin yapıldığını onaylayarak Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi olduğunu söyledi. Yamalı, AK Parti’ye geçerlerse bunun Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile birlikte olacağının altını çizdi. Gelecek Partisinin AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara partinin Karadeniz İllerindeki teşkilatları da sıcak bakıyor. Artvin-Trabzon ve Rize il teşkilatları çokan birleşmeye hazır gözüküyor

 

 

Etiketler