A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 16.08.2024

Yayın Tarihi: 16.08.2024 - 09:10 | Güncelleme Tarihi: 16.08.2024 - 08:10
Olaylar ve Yaşananlar | 16.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

KENT LOKANTASI BÜYÜK BİR HİZMET


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın Trabzon’a kazandırdığı Kent Lokantası büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her gün dört çeşit yemeğin 50 liraya sunulduğu Kent Lokantası ve günlük dört çeşit yemeğin 70 liraya verildiği Kent Mutfağı, 12 Temmuz’dan bu yana toplamda 18 bin 790 kişiye hizmet verdi. Bu süreçte, 13 bin 766 vatandaş Kent Lokantası’nı tercih ederken, 5 bin 24 kamu personeli de yemeklerini Kent Mutfağında yedi. Kent Lokantası, her gün yaklaşık 500 kişiye yemek servisi yapıyor ve Trabzon’un farklı ilçelerinden gelen vatandaşları da ağırlıyor.

DEĞİŞİM RÜZGARLARI SERT ESECEK


23'üncü kuruluş yıl dönümündeki AK Parti'ye, parti içinden "değişim" ve "öze dönme" vurgulu eleştiriler peş peşe geldi. AK Partinin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır" ifadelerini kullanırken, Erdoğan'ın eski danışmanı Yasin Aktay, "Bugün AK Parti ciddi bir yol ayırımındadır. Mevcut zaaflarını hiçbir komplekse girmeden yerinde teşhis edip cesaretle tedavisine girişmesi gerekiyor" dedi. AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, "Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda" tespitini paylaşarak, "AK Parti'nin 'tuhaf zamanlarından' geçiyoruz, bu kuruluş paradigmasından uzaklaştığımız tuhaf zamanlar" dedi. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise AKP'yi 'milletin partisinden 'devletin partisine dönüştürenlerin, AK Parti'yi milletten kopartarak siyasi başarısızlığa sürüklediklerini iddia etti ve "AK Parti tekrar 'milletin partisi' olarak kendini konumlandırmalıdır" önerisinde bulundu.


TAHTALI BAŞKAN BIRAK ARTIK!


AK Parti’nin Artvin’deki 23.yıl kutlama etkinliğindeki katılım gösterdi ki AK Parti Artvin’de büyük sıkıntı yaşıyor.31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan sadece 3 ilçe belediyesini kazanan AK Parti Artvin teşkilatlarında ne heyecan kalmış ne istek nede geleceğe dair bir umut. AK Parti’nin Artvin’de ki hali içler acısı. Hezimetin en önemli sorumlusu olarak gösterilen AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve yönetim kurulunun hala görevde kalmasına ise tepkiler büyük. Artvin’de AK Partiye gönül veren katkı sağlayan mücadele eden bir çok partili AK Parti ile gönül bağını kopardıklarını değişim beklediklerini dile getirirken “Çok garip ne hesap soran ne hesap veren ne de istifa eden var” şeklinde tepkilerini ifade ettiler


ATALAY BAŞKAN TRABZON’DAN SES VERDİ!


Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Trabzon'da a 15 ilin temsilcileri ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantı Türkiye'de ücret dengesinin sürdürülebilir bir tablo olmadığını savunarak, "Önceden ücret dengesini kamu yapıyordu Türkiye'de. O öncüydü. Öyle bir noktaya geldik ki emekli 12 bin lira, asgari ücretli 17 bin lira, kamu işçisi, en iyi durumda olması gereken işçi ortalama 32 bin lira maaş alıyor. Bu sürdürülebilir bir tablo değil." değerlendirmesinde bulundu. Türk-İş, 20 Ağustos'ta 81 ilde basın açıklaması yapacak

YÜZDE 70 TATİLE GİTMEDİ!


SONAR Araştırma şirketi 2024 yılı Temmuz ayında Trabzon dahil 26 ilde toplam 3 bin 271 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaştı Türkiye’nin en önemli sorunu sizce nedir?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 55.5’i “ekonomi” derken, “enflasyon/hayat pahalılığı” diyenler de 3.8. Toplamda halkın 59.3’üne göre ekonomi en büyük sorun. Sonrasında sırasıyla “göç sorunu/mülteciler”, “adaletsizlik”, “terör”, “işsizlik” geliyor. “Bu yaz tatile gidecek misiniz?” sorusuna da ankete katılanların 70.8’i “Hayır gitmeyeceğim” yanıtını verdi. “Evet gittim” diyenlerin oranı yüzde 15.5, “Henüz gitmedim ama gideceğim” diyenlerin oranı da yüzde 12.4. Toplamda ankete katılanların yüzde 27.9’u tatil yapıyor ya da yapacak.

Etiketler