SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2024

01 Haziran 2024 Cumartesi - 08:58




Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2024





AYDIN VE ÜNAL’IN İSTİFALARI CEBİNDE

Olağanüstü Genel Kurul sonrası suların durulması beklenen İYİ Parti’de istifa süreçleri devam ediyor. Dünde İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya partisinden istifa etti. İstifası cebinde iki isim daha var. Biri İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın diğeri İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman. İlk kez Karadeniz Gazetesinden bu iddiayı öğrenmiş oluyorsunuz. Olağanüstü Kongrede Genel Başkan adayı olan Trabzonlu hemşerimiz Koray Aydın seçimleri kaybettikten sonra alacağı pozisyon merak konusuydu. Aydın’ın partiden kopması artık an meselesi. Trabzonspor ve Türk futbolu efsane futbolcusu Ünal Karaman’ın da İYİ Parti’de beklediği ortamı bulamadığı bayram sonrası partiden ayrılıp bağımsız Milletvekili olarak yola devam edeceği belirtiliyor.

TRABZON’DA DA OLACAK!

CHP, atanmayan öğretmenler, emekliler ve Pazar günü Rize’de yapılacak çay mitinginin ardından yeni bir miting hazırlığında. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla toplumun farklı kesimlerinden yurttaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için mitingler düzenleyen CHP’nin dördüncü mitingi “Emek Mitingi” olacak. CHP’nin asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerin ara zam talebini görünür kılmak ve hükümetin 1 Temmuz’dan önce ara zam kararı vermesi konusunda toplumsal baskıyı örgütlemek amacıyla planladığı “Emek Mitingi”nin haziran ayı sonunda yapılacağı öğrenildi. Emek mitinglerinden biri de Trabzon’da olacak. Bölge mitingine Artvin Rize Giresun Gümüşhane’den degeniş  katılım olacak

HEM SABIKALARI HEM DE ARANMALARI VAR!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara Çukurambar’da öldürülmesine ilişkin yargılama süreci başlamasına karşın, iddianamedeki eksiklikler tartışılmaya devam edilirken Ateş’i öldüren katil 7 azmettirenler ise tam 20 suçtan sabıkalı ve aranması varmış. İnsanın aklı almıyor. Tetikçiyi araç temin ederek Ankara’ya götürenler arasında ise iki Trabzonlu var. 1986 Of  doğumlu Osman Bayraktar ile 1987 Of doğumlu Mustafa Uzunlar’da “Uyuşturucu kullanımı oto hırsızlığı kumar oynatma ve kasten adam yaralama” suçlarından haklarında aramaları var.

BAYBURT’TA MUTLUYUZ YA TRABZON’DA?

Yayınlanan sonuçlar neticesinde illerin nüfus oranı ve yapılan anket görüşmelerinin oranları karşılaştırılarak elde edilen veriler ışığında Türkiye’nin en mutsuz illeri sıralandı.En mutsuz şehirler arasında yer alan ilk 10 ilin 8’i Büyükşehir. Türkiye’nin en mutlu Büyükşehirleri arasında yer alan iller ve mutluluk oranları sırasıyla şu şekilde oldu:Diyarbakır %24,75, Antalya, 19,54, Trabzon %18,12, İzmir %17,23, Ankara %16,42, Samsun %15,31, İstanbul %14,98, Ordu: %8,75Türkiye’nin en mutlu şehirleri ise sırasıyla Sinop %77.66, Afyonkarahisar %76,43, Bayburt %75.91, Kırıkkale %75, 48, Kütahya %73.76, Çankırı %73.5, Düzce %72.77, Uşak % 72. 34., Siirt %71.65, Şırnak %71.36. Gümüşhane ise %8.64 ile son sıralarda yer aldı.

ADALET OLMAYINCA ÇÖZÜMDE OLMAZ!

Yeniden Refah Partisi Trabzon eski İl Başkanı şu anda partisinin  Erzurum Bölge Koordinatörü olan Mustafa Durmuş ile hem yerel seçimleri hem de gelecek dönem partisinin konumu hakkında sohbet ettik.  Yeniden Refah Partisi ile Türk siyasetinin özlenen güven duygusu ile yeniden buluştuğunu belirten Durmuş rahmetli Erbakan hocamızın kadri ve kıymeti her gün daha da gün yüzüne çıkmakta ve anlaşılmakta partimize karşı büyük bir ilgi ve sahiplenme var şeklinde görüş belirtti. Ülkenin gündeminde olan sokak köpeklerinin uyutulması meselesine değinen Mustafa Durmuş “Burada asıl mesele insanların adalet duygusunun ölmüş olması esas burada tıkandık. Hiçbir mesele adalet olmadan çözüme kavuşmaz. Hükümet bu konuda çözüm üretemez çünkü ortada her konuda büyük bir adaletsizlik var” şeklinde ilginç bir açıklama yaptı.

DERT YANMADI İŞİNE BAKTI

Süleyman Akyüz Trabzon Uzungöl’den genç bir girişimci. Uzun yıllar Bursa’da yaşadı. AK Parti Bursa Gençlik Kolları başkanlığı yaptığı dönemde herkesim tarafından sevildi-takdir edildi. Siyasete menfaat ve çıkar için değil ülkeye hizmet için girdiğini her fırsatta ifade eden Akyüz koşullar istediği gitmeyince görevinden ayrılarak kendi işini kurmaya karar verdi. Uzungöl’de turizm işi ile uğraşan Akyüz Trabzon’da limanın hemen başında küçük çaplı bir işletme ile ayaklarının üzerinde durmaya karar verdi. Gençlerin hemen ilk fırsatta hayata küsmesine geri durmasına kaçmasına ve bahaneler üretmesine karşı olduğunu belirten Süleyman Akyüz “Ayaklarımızın üzerinde durmak için odaklanmamız gereken tek şey sorun değil çözüm üretme tarafında olmaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap