SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 02.06.2024

02 Haziran 2024 Pazar - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 02.06.2024





HERKES KAFASINA GÖRE ÇÖP BIRAKIYOR!

Turizm sezonu geldi-çattı daha dikkatli daha duyarlı olmalıyız diyoruz ama nerede? Trabzon şehir olarak bazı konularda ne yazık ki kendi ayağına sıkıyor. Tüm uyarılar ve önlemler güme gidiyor. İşte çöp meselesi. Şehrin göbeği dahil bir çok mahallede esnaflar ve vatandaşlar canları ne zaman isterse istedikleri yerlere çöplerini bırakıyor. Öyle-böyle bir rezillik değil yaşanmıyor. Oysa çöpleri dışarı bırakma saatleri var ama kimse uymuyor. İnsanlar kendi özel inşaatlarındaki molozları bile gelişi-güzel sokağın ortasına bırakıp “belediye gelsin” temizlesin istiyor. Belediyelerin aslında böyle bir zorunluğu yok! Çuvallar dolusu çöp ve moloz yığınla sokağa atılıyor? Ne yazsak boş! Kurallara uymak yok saygı yok anlayış yok!

DOLMUŞLARDA AYAKTA ALMA KAVGASI!

Trabzon’da her gün günlük yaşamın içinde olan dolmuş esnafından zaman-zaman şikayetler alıyoruz. Vatandaşlar tepkilerini genelde üç konu üzerinde dile getiriyor. Birincisi dolmuşlar yeterince hijyen ve temiz değil. Günlük temizlik yapılmıyor. İkincisi özellikle sabah ve akşam saatlerinde inatla ayakta yolcu alınıyor bazen ise yolcu alma sınırı haddini aşıyor. Üçüncü konu ise dolmuşa binenlerin işe gittiklerini unutan dolmuşlar bazen üç dakikalık yolu bile 20 dakikada tamamlıyor. Trabzon dolmuş esnafı güven noktasında ise her zaman farklı yeri var. Dolmuşlarda unutulan para ve değerli ziynet eşyalarını anında sahiplerine teslim ediliyor. Bu konuda haklarını teslim edelim. Karşılıklı anlayış ve saygınlık boyutunda hem dolmuş esnafı hem de vatandaş mağdur olmadan ortak sorunlara ortak çözümler bulunmalı diyoruz

MAAŞI OLMASIN KİMSE ADAY BİLE OLMAZ!

Muhtarlık yaptığı dönemde ihtiyaçlı insanlara sürekli yardımlar eden muhtarlık maaşını onlara bağışlayan engelli ve fakir dostu Yıldıray Sarıalioğlu bugünlerde çok aranır oldu. Trabzon Yenicuma Mahallesi eski Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu’na mahallesinden bir çok insan ulaşarak hem teşekkür ediyor hem de vefasını gösteriyor. Sarıalioğlu’da muhtarlığı bıraktım ama gönüllerde olmaya mahalle halkımla dayanışmaya-yardımlaşmaya devam edeceğiz mesajı veriyor. Muhtarlık makamının  devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu fakat hak edildiği gibi yapılmadığına bu duruma da çok üzüldüğünü belirten Yıldıray Sarıalioğlu “Muhtarlık kişilerin egolarını tatmin etme boy gösterme siyasete girme menfaat-çıkar yerleri değildir. Bakın buradan iddia ediyorum muhtarlık maaşı ve silah alma kolaylığı olmasın kimse seçimlerde aday bile olmaz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ KAFAYI YİYECEK!

Vatandaşın başı krediyle dertte: 328 milyar lira… Toplam borç 1.5 trilyona dayandı .Kredi kartında aktif kart kullanan kişi sayısı 28 milyona yaklaşırken artan faiz oranları ile birlikte ödeme güçlüğü yaşayanların borç riski de büyüyor. Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu bireysel kredi kart borçlarının yüzde 22.9’unun ödenmeyerek faize bırakıldığını gösteriyor. Söz konusu oran rapora göre son 1 yılda 848 milyar TL’lik artışla 1 trilyon 433 milyar TL’ye ulaşan bireysel kredi kartı borcunun 328 milyar TL’lik kısmının ödenemeyerek faize bırakıldığını gösteriyor.

58 BİN KİŞİ SANDIĞA GİDECEK!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı 3 ilçe ve 4 beldede bugün  belediye başkanlığı seçimi yapılacak. 58 bin 259 seçmen 312 sandıkta oyunu kullanacak. Bugün Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde tekrarlanacak yerel seçimler için seçmenler yaklaşık 2 ay sonra yeniden sandığa gidip tercihini yapacak. AK Parti CHP ve DEM bu seçimlere büyük önem veriyor.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap