SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2024

05 Haziran 2024 Çarşamba - 08:56




Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2024





HALKTAN KOPTUK İTİRAFI!

31 Mart yerel seçimlerinde yenilgiye uğrayan AK Parti'de tartışmalar devam ediyor. Kızılcahamam’daki üç günlük AK Parti istişare toplantısında, genel başkan yardımcılarına sert eleştiriler yöneltildi. Daha çok partinin kurucuları ve bazı eski milletvekillerinin söz aldığı kampta, parti yönetiminin, seçim değerlendirmesini rakamlar üzerinden yapıp, herhangi bir öz eleştiri yapmaması tepki çekti. Söz alanlar, genel başkan yardımcılarına “Böyle seçim değerlendirmesi olmaz. Biz halkın arasından çıkıp geldik ama, şu anda halktan kopmuş durumdayız. Siz hiç öz eleştiri yapmadınız. Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Bu sonuçta sizin hiç mi suçunuz yok? Üzerinize alınmıyorsunuz anlaşılan” dedi. Trabzon vekillerinin  ise Kızılcıhamam Toplantısında konuşmak yerine dinlemeye geçmeleri topa girmemeleri dikkat çekti!

KÖSEOĞLU’NUN YERİNE AYVAZOĞLU

AK Parti’de Kızılcıhamam İstişare Toplantısı sonrası gözler İl Kongrelerine ve Genel Merkezde yapılacak değişikliklere çevrildi. AK Parti Genel Merkezinde görev alan eski Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar ile birlikte Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen’in göreve devam etmeyeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. AK Parti Genel Merkezinde Köseoğlu ve Günnar’ın yerine kimlerin geleceği ise merak konusu? Yerel seçimlerde istenen başarılı performansı ortaya koyamayan AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı  Av.Ayşe Sulaköseoğlu’nun yerine eski Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun geleceği belirtildi.

SAĞLIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ YAĞDI

Kızılcahamam’da ekonomi kadar öne çıkan diğer bir alanı sağlık sistemi oluşturdu. Özellikle randevu sistemi konusunda milletvekilleri kendilerine gelen şikayetleri aktardılar. Vatandaşın özel hastaneler yönlendirilmesinin çözüm olmadığı, üniversite hastanelerinin daha fazla devreye girmesi gerektiği kaydedildi. Doktorların kamu hastanelerinden istifa ederek özel hastanelere geçmesi, bazı illerde ise uzman doktor açığı olduğunu dile getiren Milletvekilleri, “Telefonlarımız susmuyor, seçmenimiz özel hastanelere gidemediklerini söylüyorlar” şeklinde şikayetleri aktardılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Bazı adımlar atıyoruz. Maddi açıdan doktorlarımızın durumunu düzeltecek yasal düzenleme hazırlıklarımız da var. Bunlar hayata geçtikten sonra özele geçen doktorlarımız kamuya dönecektir” temennisinde bulundu.

BU YAŞANANLARIN SORUMLUSU KİMDİR?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya “Trabzon Ortahisar Belediyesinde 16 bin 423 konut ve çok sayıda iş yerinin kayıtlarda görülmediği ortaya çıktı. Kayıtlarla olmayan bu konut, iş yeri vs gibi yerler nedeniyle Ortahisar Belediyesinin 800 milyonu aşkın vergi kaybının yaşandığı kaydedildi” diyor. Arkadaş şimdi açıklamalar doğru ise sözün bittiği yer demektir. Sormak lazım bu kaçak-göçek neyin nesi? Neden zamanında bu veriler önceden tespit edilmedi? Sorumlu daire başkanları müdürler kimdir. Neden bu yanlışa göz yumuldu? Neden kul hakkı yendi? İnsanın aklı almıyor.800 milyon vergi kaybı ne demektir? Personeline maaş bile ödeyemez hale gelen bir belediyeden bahsediyoruz

VATANDAŞ UZLAŞIN MESAJI VERİYOR

Türkiye'nin en önemli sorunu nedir? anketinden açık ara "tencere" çıktı. "Sorunu kim çözer" sorusunun yanıtı ise ne AKP ne CHP oldu. 4-28 Mayıs 2024  tarihleri arasında Trabzon dahil 26 ilde  18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 65.3'ü bu soruya ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı yanıtını verdi. Bunu yüzde 6.0 oran ile "Sığınmacılar" cevabını verenler takip etti. "Adalet" yanıtı ise yüzde 4.7 ile üçüncü sırada yer aldı. Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.9'u tercihini "Hiçbiri"den yana kullandı.Hiçbiri:%30.9AKP:%22.4CHP:%20.8MHP:%4.0DEM Parti:%2.9

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap