SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2024

09 Temmuz 2024 Salı - 08:56




Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2024





FINDIK ÜRETİCİSİ BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Üretiminde Türkiye'nin yüzde 70 ile dünya lideri olduğu milli ürün fındığın 13 ilde yaklaşık 725 bin hektar alanda üretimi yapılıyor. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği verilerine göre, 2023'te 284 bin 141 ton fındık karşılığında 1 milyar 866 milyon 735 bin 417 dolar döviz girdisi sağlanırken üreticinin ise yüzü yıllardır gülmüyor. Karadeniz Bölgesi'nde direkt ve dolaylı olarak 500 bin ailenin geçimini sağladığı fındık için hasat mevsimi yaklaşıyor. Üreticiler en az 200 lira alım fiyatı bekliyor. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, fındık üreticisinin yıllardır zor durumda bırakıldığını söyledi. İktidarın tarım politikalarının çöktüğünü ve çiftçinin nefes alamaz duruma geldiğini kaydeden Suiçmez, çaydan sonra fındık üreticisinin de endişeyle fiyat beklediğini dile getirdi.

İYİ PARTİ TRABZON'DA YENİ İL BİNASINDA

İYİ Parti Trabzon’da yeni il binasına dün kavuştu. Yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu açılışa, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, Mali İşler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz, Bursa Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş, Hukuk-Seçim ve Parlamento İlişkileri Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeren Olgun, Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ile GİK üyeleri Rıdvan Yalçın ve Orkun Kanber katıldı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan, açılışta yaptığı konuşmada, parti için yeni bir yükseliş döneminin başladığını vurguladı. Erkan, "Hedefimiz artık iktidar. İYİ Parti'nin bittiğini düşünenlere iktidarımızı göstereceğiz. Bu yol, demokrasi ve iktidar yoludur; büyük ve güçlü Türkiye yoludur” ifadelerini kullandı.

NEFESİMİZ KESİLDİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün de emeklilerin nefes alamaz duruma geldiğine dikkat çekerek şunları dile getirdi: “TÜİK tarafından yüzde 24,73 oranında 6 aylık bir TÜFE rakamı açıklanıyor. Bu rakama rağmen yaklaşık 4 milyon emekli ‘0’ zam alıyor ve aylığı yine 10 bin TL olarak kalıyorsa ortada çok büyük bir yanlış, hata, ayıp var demektir. Emeklinin çığlığını duyun diyoruz. Çünkü gerçekten nefesimiz kesildi. Sağlıkta katkı payının emeklilerimizden alınmamasını istiyoruz. Sınır tanımaksızın artan kiralara karşı emeklilere kira desteği sağlanmasını, hatta emeklilere hayatlarının sonuna kadar barınabilecekleri sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesini istiyoruz.”

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ!

A Milli Takımı EURO 2024 çeyrek final maçında mücadelenin yenilgiyle sonuçlanmasının ardından Suriyeliler, Afganlar, Faslılar ve Pakistanlılar sokaklara çıkarak sevinç gösterileri yaptı. Mücadele sonrası sosyal medyada, yıllardır Türkiye’de yaşayan; savaştan kaçıp Türklere sığınanların nasıl sokaklara çıkarak Türklerin elenmesini kutladığını Serkan Tanyıldızı paylaştı. Tanyıldızı, söz konusu videoyu “Viyana’daki sığınmacılardan Suriyelisi, Afganistanlısı, Faslısı ve Pakistanlısı, Türkiye’nin elenmesini kutlamak için sokaklara çıktı. O kadar sene ülkemizde yiyip içtikten sonra, ben asla teşekkür edeceklerine inanmamıştım, kansız sürüsü!” sözleriyle paylaştı. Videodaki kişilerin ellerinde Suriye ve Hollanda bayrağı olduğu da görülürken, akıllara Suriyelilerin Suriye’de Türk bayrağını indirmesi ve Türk araçlarına saldırmaları geldi.

İMAMOĞLU GİTTİ SOYLU GELDİ!

İstanbul’un en güzide ve tarihi mekanlarından birisi olan Çırağan Sarayı’nda Trabzolu iki ailenin çocukları evlendi. Trabzon Oflu 'Abdik' ailesinin oğlu Kadir Can Abdik ile Trabzonlu ve DAP İnşaat'ın sahibi Ziya Yılmaz’ın kızı Büşra Nur Yılmaz hayatlarını birleştirdi. Çiftin nikahı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kıyıldı. İki ailenin düğününe hem iş hem de siyaset arenasından birçok ünlü isim de katıldı. Düğünde tüm gözler iki Trabzonlu etkili siyasetçiler İmamoğlu ve Soylu’nun üzerindeydi. Ancak iki isim aynı zaman dilimlerinde düğünde bulunmadı. İmamoğlu düğünü terk ettikten sonra Süleyman Soylu düğüne geldi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap