SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 11.07.2024

11 Temmuz 2024 Perşembe - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 11.07.2024





ORUÇ’A BÜYÜK DESTEK VAR!

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde rektörlük seçim çalışmaları başladı. Rektör adaylarından Prof. Dr. Şeref  Oruç’a akademisyen camiasından ve kamuoyundan önemli bir destek var. Şeref Oruç, Türkiye’nin yeni bir yüzyılı yaşadığını bu yüzyılı yüceltecek olanların üniversiteler olduğunu söyleyerek, “KTÜ Türkiye’nin marka üniversitesidir. Neden dünyanın marka üniversiteleri arasına girmesin? Neden ilk bin üniversite içinde olmasın” ifadelerini kullandı.

MİLLET PARKI GÜVENLİ DEĞİL!

Avni Aker hatırasının yaşatıldığı Trabzon Millet Parkı aileler, gençler ve çocuklar için bulunmaz bir nimet. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnsanların kendilerini dışarı atabileceği, zaman geçireceği, spor yapabileceği bu tür mekanların hem de şehre yakın olması çok değerli. Kıymetini bilmek, sahip çıkmak, çöp atmamak ve zarar vermemek gerek. Toplum olarak ne yazık ki bu konularda karnemiz iyi değil. Millet bahçesi ile ilgili gelen şikayetlerin en başını çöp ile birlikte başı boş köpekler çekmekte. Köpekler yüzünden aileler tedirgin, çocuklar güvende değil. Bu konuya biraz daha duyarlılık  gösterilmeli. Millet parkı 24 saat güvende kalmalı.

AK PARTİ ERİYOR!

Erken seçim tartışmaları siyaset kulislerinde iyiden iyiye konuşulmaya başlanırken, yeni bir seçim anketi geldi. AREA tarafından hazırlanan Türkiye’de Siyasi Durum Araştırması'nda CHP önde çıkıyor. ‘Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?' sorusuna verilen yanıtlara göre AK Parti'nin oy oranının ilk kez yüzde 30'un altına düşerek 29'a gerilediği görüldü. AK Parti, geçtiğimiz seçimde yüzde 35,6 oy oranına sahipti. Bir önceki seçimler kıyaslandığında AK Parti'nin 6,6 puan oy kaybettiği görülüyor. Son yerel seçimlerde sandıktan birinci parti çıkan CHP yüzde 32,1 ile ilk sırada yer aldı. MHP ise genel seçimlere göre oy oranını 0,3 yükselterek 10,4’lük oy oranına erişti. 4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle yapılan anket çalışmasında "Sizce erken genel seçim olmalı mıdır?” sorusuna yüzde 53,3 evet cevabını verdi.

CHP’DE GÜNDEM KURULTAY

CHP'de, 6-9 Eylül tarihlerinde Sivas'ta yapılacak tüzük kurultayı için çalışmalar sürüyor. 5 Eylül'de Ankara'da 81 ilden temsilcilerin katılımıyla yapılacak tüzük komisyonu, değişiklik önerileri son şeklini vererek kurultaya sunacak. CHP kaynakları, kurultayda en yoğun mesainin, milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik dönem sınırı ile her kademede ve her koşulda adayların ön seçim ile belirlenmesi ve aktif üyelik konularında yaşanacağını ifade ediyor. CHP kurmayları, 60 olan Parti Meclisi üye sayısının 80’e çıkarılması yönündeki önerinin de kurultay gündemine gelebileceğini dile getiriyor.

ÇOCUK YAPMIYORUZ ARTIK!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Dünya Nüfus Günü'ne ilişkin bülten yayımladı. Buna göre, ülkelerin toplam doğurganlık hızları incelendiğinde, 2023'te en yüksek toplam doğurganlık hızına sahip ülke 6,67 çocuk ile Nijer oldu. Bu ülkeyi 6,12 çocuk ile Çad ve 6,1 çocuk ile Somali izledi. Toplam doğurganlık hızı en düşük ülke 0,88 çocuk ile Kore Cumhuriyeti oldu. Bu ülkeyi 1,04 çocuk ile Singapur ve 1,14 çocuk ile Andorra ve San Marino izledi. Toplam doğurganlık hızı dünya ortalaması, 2023'te 2,31 çocuk oldu. Türkiye'nin toplam doğurganlık hızının 1,51 çocukla dünya ortalamasının altında kaldığı görüldü.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap