SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2024

13 Haziran 2024 Perşembe - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 13.06.2024





KAYA BAŞKANA TEŞEKKÜR

Trabzon tarihinin mihenk taşı olan surların bakımsızlığı insanı çileden çıkartıyor. Ortahisar’da dört tarafı surlarla çevrili kenti düşman işgal edemedi ama biz çarpık yapılaşmayla tarihin içine ettik adeta. Karadeniz Gazetesi olarak her fırsatta yazdık, tepki koyduk, uyardık, yetkilileri göreve çağırdık. ‘Bu görüntüler bize yakışmıyor’ diye de sitem ettik. Bu uyarılarımıza kulak veren Ortahisar Bediye Başkanı Ahmet Kaya’ya Trabzon adına teşekkür ediyoruz. Trabzon Kültür Yolu Festivali Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Kaya, şunları dile getirdi; “Trabzon’umuzu, Ortahisar Belediyemizin ve Kadınlar Pazarımızın karşısındaki o tarihi surlardaki kötü görüntüden bir an önce kurtarmamız gerektiğine inanıyorum. Tarihi surlarda seramikler, fayanslar, boyalı, badanalı duvarlar var, bunlar çok kötü bir görüntüye neden oluyor. Misafirlerimiz gelecek, şehrimize yakışmıyor. İnisiyatif alıp o görüntüyü ortadan kaldırmak istiyorum fakat tarihi olması hasebiyle kuralları var. Bu konuda hızlı bir çözüm üretmemiz lazım diye düşünüyorum. Bundan hızlıca nasıl kurtulabileceğimizi konuşalım istiyorum.” 

RİZELİ HEMŞEHRİMİZ GÖREVDEN ALINDI!

TUSAŞ Genel Müdürü Rizeli hemşehrimiz Temel Kotil görevden alındı. Yerine Mehmet Demiroğlu atandı. 2016 yılından bu yana Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Genel Müdürü olarak görev yapan Kotil'in yanı sıra, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın da görevden alındığı bildirildi. Yönetim Kurulu, Kotil ve Bozdoğan'ın yerine yeni isimler belirledi. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Cihad Vardan da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Vardan, yeni görevi ile TUSAŞ'ta projelerin başında yer alacak. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Cihad Vardan da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Vardan, yeni görevi ile TUSAŞ'ta projelerin başında yer alacak.

TRABZON’DA DA UYGULANMALI!

Her fırsatta bu köşeden uyarıp dile getirdiğimiz önemli bir konu da Trabzon’da dolmuş ve otobüslerde yaz aylarında klima sorununun yaşanmasına yönelik. Ne yazık ki hiçbir hassasiyet yok. Bu durum vatandaşları çilden çıkartıyor. İstanbul'da toplu taşımayı tercih edenler için güzel bir gelişme yaşandı. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), yaz aylarında otobüslerde klima kullanımını zorunlu hale getirdi. Bu yeni düzenleme, sıcak yaz günlerinde İstanbulluların toplu taşıma ile seyahat ederken daha konforlu olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Sıcak havalarda klima kullanımı, yolcuların daha rahat ve serin bir ortamda seyahat etmelerini sağlayacak. Aynı uygulamanın Trabzon’da dolmuşlarda ve belediye otobüslerinde de uygulanmasını bekliyoruz.

SORUMLU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIDIR

Rize'nin Ardeşen ilçesinde öğrencisi oldukları Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kur’an Kursu tarafından kano yapmaları için Fırtına Vadisi'ne götürülen çocuklardan ikisi hayatını kaybetmiş, bir çocuk da entübe edilmişti. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sorumlunun Milli Eğitim Bakanı olduğunu söyledi. Ocaklı, "Bu çocukların güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri almak hem okulun kendisinin hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğundadır, bu çocukların ölümünden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Milli Eğitim Bakanı bu dinci Kur’an kurslarına bu öğrencileri verirken olacaklara dair herhangi bir tedbir almadığı için sorumludur. Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap