SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2024

14 Temmuz 2024 Pazar - 08:17




Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2024





CEMİYETİ BU HALE GETİRENLER!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ne hale geldi? TGC seçimleri öncesi kafanıza göre cemiyet üyeliğinden attığınız kişilere “gidin hakkınızı mahkemede arayın” diyenlere soralım şimdi ne oldu? Dediniz, gittiler ve kazandılar. Mahkeme kararına göre artık ne başkanın ne de yönetiminin yetkisi var. Cemiyete resmen kayyum atanacak? Cemiyet tarihinde yaşamadığı, şahit olmadığı şeyleri yaşıyor, Ersen Küçük ve ekibi sayesinde... Evet kafanıza göre iş yaparsanız, kin ve intikam duygusu ile hareket ederseniz, başkalarının ekmeği, mesleği ve haysiyeti ile oynarsanız olacağı budur? Mahkemenin TGC yönetiminin yetkilerini kaldırmasının ardından, cemiyetin yaklaşık 2 yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetler de tartışılmaya başlandı. Verilen ödüller, yapılan yeni üyelikler ve diğer faaliyetler. Çünkü mahkeme TGC yönetimini yok saydı, yetkilerini kaldırdı. TGC Başkanı Ersen Küçük ve ona akıl verenler ne tüzüğü biliyorlar ne idareciliği ne de gazeteciliği. En iyi bildikleri şey, ellerine geçirdikleri fırsatla cemiyetin etinden kemiğinden sütünden faydalanmaya çalıştılar, hatta faydalandılar. Maalesef hiç şeffaf olmadılar. Koskoca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin düştüğü durum içler acısı. Hani diyoruz ya ‘Takke düştü kel göründü.’ Evet cemiyetin, daha doğrusu Başkan ve Yönetim Kurulunun keli göründü. Merakımız Ersen Küçük ve ekibinin yaşananlara nasıl tepki vereceğidir.

KORAY AYDIN’A TEKLİF Mİ VAR?

İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden toplam 7 vekilin AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Kulis bilgisine göre, İYİ Parti'den Ahmet Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu; Gelecek Partisi'nden ise Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Nedim Yamalı AK Parti'ye geçecek isimler arasında yer alıyor. Bu arada İYİ Parti’den istifa eden eski bakan, bağımsız milletvekili Koray Aydın’a da AK Parti cephesinden sürpriz bir teklif geldi. Koray Aydın AK Parti’ye geçerse bakanlık teklif edilecek? Aydın’ın AK Parti saflarında siyaset yapması her ne kadar şu anda mümkün görünmese de bu duyumun çok ciddi olduğunu ve kısa sürede önemli gelişmeler yaşanacağını siz Karadeniz Gazetesi okurlarımızla paylaşmış olalım.

EMEKLİYE ZAM YAPILACAK MI?

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Son sözü söyleyecek olan Erdoğan’ın, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına “Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dediği iddia edildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen 1,7 milyon emeklinin maaşı, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları tüm alternatifleri masaya yatırarak etki analizlerini yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR DE LOKANTA AÇAR MI?

Dar gelirli ve emekliler için Trabzon Ortahisar Belediyesi son derece önemli ve güzel bir hizmeti devreye soktu. Başkan Ahmet Kaya seçim öncesinde verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyor. İskenderpaşa Camisi’nin yan tarafında açılan Kent Lokantası'nın ilk gün menüsünde ezogelin çorbası, orman kebabı, pirinç pilavı ve ekmek yer aldı. Toplamda 4 çeşit yemeğin 50 TL fiyat etiketiyle sunulduğu lokantanın açılışında Başkan Ahmet Kaya, vatandaşlardan büyük ilgi gördü ve bu hizmetin özellikle dar gelirli ve emekliler için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Kaya, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla bu tür hizmetleri artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bakalım her geçen daha da ağırlaşan bu ekonomik koşularda Trabzon Büyükşehir Belediyesi de bir lokanta açarak iyilik hareketine katkı sağlar mı?

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap