SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2024

15 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:01




Olaylar ve Yaşananlar | 15.07.2024





ORDUMUZU VE SAYETÇİLERE ALET ETMEYECEĞİZ

Bugün 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajı her şeyi özetlemeye yetiyor: "Gardımızı indirmeden, asla rehavete katılmadan, örgütün tuzaklarına düşmeden inşallah FETÖ'ye karşı mücadelemizi titizlikle sürdüreceğiz. FETÖ'nün geçmişte istismar ettiği sahnelerin tekrar yaşanmaması için de azami hassasiyet gösteriyoruz. Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzu, kimsenin vesayetçi heveslerine alet etmesine izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde, milletin değerlerine ve milli iradeye saygılı bir çizgide ülkemize ve milletimize hizmet etmek hepimizin şiarıdır.”

ZORLUOĞLU KİMİ YANINA ALACAK?

Diyarbakır Valisi olarak göreve başlayan Murat Zorluğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde güvendiği, samimiyetine inandığı bazı isimleri yanına alma noktasında kararlı. Bu isimler şimdilik bizde kalsın. Murat Zorluoğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine olası bir kayyım atanma noktasında yerel yönetimler deneyimi ile Diyarbakır iline ve bölgeye hizmet verecek. Zorluoğlu geçmiş dönemde yapılan ve çok büyük faydası olan kardeşlik ve gönül köprüsü projelerini de hayata geçirecek. Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu arasında yaşamın her alanında kurulacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin, festivallerin yapılması, kardeşliğin pekişmesi noktasında önemli adımlar atılacak.

TGC’DE YENİ DAVALAR AÇILACAK!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti hakkında verilen yetkilerin kaldırılması ve iki yıl önce yapılan kongrenin iptali kararı sonrası gözler cemiyetin tavrına çevrildi. TGC Başkanı Ersen Küçük ve yönetimin işi daha fazla uzatmadan istifa kararı alması gerektiğini savunanlar yeni kongreye kadar da cemiyet içinden birinin ağabeylik yaparak yönetimi devralması bekleniyor. O ağabeyi de biz kendilerine önerelim, gerçi onlara da yakın isim Nevzat Yılmaz ağabey olsun. Cemiyet, tarihinde bu kadar zorda kalmamış, bu kadar hukuksuzluk yaşamamıştı. Bu arada haksız yere hiçbir gerekçe gösterilmeden tebliğ ve savunma hakları elinden alınarak üyelikten çıkarılan bazı meslektaşlarımız mevcut başkan ve yönetim hakkında kamu görevini kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve görevi suiistimal ile ilgili maddi-manevi davalar açmaya hazırlanıyorlar.

ÇAYKUR’U KİMSEYE YEDİRMEYİZ

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR'un özelleştirilmesine karşı sert bir duruş sergileyerek, çay üreticilerinin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti. Deniz, ÇAYKUR'un yeni bir şirketleşme modeliyle özelleştirilmesine yönelik duyumlar aldıklarını belirtti. Deniz, "Son günlerde ÇAYKUR’la ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklamalar var. ÇAYKUR'un yeni bir şirketleşme modeliyle, yani Türk Hava Yolları modeli tarzında bir kapsama getirerek özelleştirme çalışmaları yapılacağı duyumlarını alıyoruz. Buradan da bir kez daha söylüyoruz, hiç kimse ÇAYKUR'un özelleştirilmesine neden olacak bir çalışmaya giremez. Biz ÇAYKUR’u kimseye yedirtmeyiz" dedi.

TREN BİLETLERİNE ZAM

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), yüksek hızlı tren (YHT) bilet fiyatlarına yüzde 25,6 oranında zam yaptı. 430 TL olan İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatı, bugün yürürlüğe giren zammın ardından 540 TL'ye yükseldi. Ocak 2023'te 215 TL'den 248 TL'ye, Temmuz 2023'te 248 TL’den 323 TL’ye yükselen İstanbul-Ankara YHT bileti, Eylül 2023'te 430 TL'ye yükselmişti. Böylece bir buçuk yılda YHT bilet fiyatı yüzde 151,2 oranında zamlanmış oldu. Eskişehir-Ankara YHT bileti de bugünkü zamla 225 TL'den 280 TL'ye, Ankara-Konya YHT bileti 200 TL'den 250 TL'ye yükseldi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap