SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2024

16 Temmuz 2024 Salı - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2024





ÇAYIN BU HALDE OLMASININ SUÇLUSU AK PARTİ’DİR

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çay Kanunu’nun çıkarılmamasının sonucu olarak çay üreticisinin yaş çayını düşük fiyata özel sektöre satmak zorunda bırakıldığını belirterek bu durumun sorumlusunun AKP iktidarı ve saray olduğunu söyledi. Hükümete çay üzerinden yüklenen Saltuk Deniz, Çay Kanunu’nun çıkarılmamasının çay üreticilerinin mağduriyetlerine neden oolduğunu belirterek, “Bugün çay üreticilerimizin mağdur edilmesine neden olan ve üreticilerimizi özel sektörün insafına bırakan durum çayda taban fiyat uygulamasını kanunlaştıracak olan Çay Kanununun çıkarılmamış olmasıdır. Eğer taban fiyat uygulaması olsaydı hem ÇAYKUR hem özel sektör aynı fiyattan çay alacağı için çayda kota ve kontenjan sorunu da olmayacaktı ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı” dedi.

BAKAN'DAN RİZE'YE PETROL MÜJDESİ

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'da temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın adresi bu kez Rize oldu. Rize açıklarında pertol arama programları olduğunu belirten bakan, Rizelileri heyecanlandırdı. Bayraktar, "Bizim en önemli iki noktamız var. Bu iki konu da petrol ve doğalgaz. En önemli değişikliklerden bir tanesi kendi denizlerimizde, kendi gemilerimiz ile, kendi mühendislerimiz ile bu aramaları yapmayı hedefliyoruz. Biz bu sayede Fatih, Yavuz, Kanuni ve en son Abdulhamit'i filomuza kattık. İki tane sismik gemimiz, 4 tane derin sondaj gemimiz ile çok yoğun arama gerçekleştireceğiz. Bir taraftan başka keşiflere, özellikle Karadeniz'de keşiflere ihtiyacımız var. Bu anlamda Rize açıklarında petrol arama programımızda var. Petrol rafinesi olduğunu düşündüğümüz alanda sondaja başlamayı hedefliyoruz” dedi.

DARBECİLERİN ÖNÜNÜ AÇANLAR HESAP VERMELİ

Trabzonlu hemşehrimiz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anma programına katıldı. Programda konuşma yapan İmamoğlu, 15 Temmuz'un darbeci örgütünün bir gecede ortaya çıkmadığını söylerken asıl suçluları ortaya çıkaranların yaşadıkları üzerinden sert eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, ''Ders çıkartmadık ve ülkemizi 15 Temmuz'a karşı koruyan, koşulların oluşmasında etkili olanların, darbecilerin önünü açan bir
kısım politikaları uygulayan insanların gerekli öz eleştiriyi yapmadıklarını ve yaptıklarının sorumluluklarıyla ilgili yeterince milletimize hesap vermediklerini düşünmekteyim. Hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'un darbeci örgütü bir gecede ortaya çıkmadı. Onlarca yılın ürünüdür. Dolayısıyla o, onlarca yıla geri dönerek bu koşullar nasıl oluştu, memleketimiz böyle utanç verici bir güne, acı bir güne ve yüzlerce şehidimizin olduğu bir güne nasıl eriştiğini iyi anlamak mecburiyetindeyiz.''

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayarak büyük bir hezimete uğrayan AK Parti ilk kez ikinci parti konumuna düştü. Sonuçlardan sonra kampa alınan tüm teşkilatlardan alınan bilgiler ışığında yeni bir dönemin hazırlığına başlanmış olundu. Kabine ve yönetim kadrosunda değişiklikler yapan AK Parti, muhalefet partilerinden de transferler yaparak hem meclisteki gücünü tekrardan geri kazanma hem de yeni yüzlerle partiyi tanıştırmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda mevcut bakanlara bunun sinyallerinin verildiği ve kabinede de ciddi değişimlerin kapıda olduğu görünüyor. Görevden alındığı halde çalışmalarına ara vermeyen eski Trabzonlu bakan Süleyman Soylu'nun da yeniden kabinede görev alabileceği AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

AYDIN 'SURİYE'LİLER KADAR BU MİLLETİ DÜŞÜNMEDİNİZ'

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ülkedeki mülteciler hakkında 'Ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizle alakalı hükümetimizin politikası değişmemiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşü, iradesi aynıdır. Gönüllü olmadığı sürece kimseyi gönderecek değiliz' sözlerine tepki gösterdi. Yavuz Aydın 'Suriyelileri düşündüğünüz kadar bu milleti düşünmediniz. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner Sayın Hakan Fidan' diyerek tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap