SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2024

17 Temmuz 2024 Çarşamba - 08:40




Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2024





AK PARTİ SOYLU’YA MI TESLİM?

31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehir ve büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptıran ve tarihi boyunca ilk kez ikinci parti konumuna gelen AK Parti, yeni döneme hızlı başlamayı hedefliyor. AK Parti yeni yasama dönemine “güçlü” girme düşüncesinde. Bu kapsamda takvime yayılarak partinin yönetim kadrosunda değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen sonuçlara göre genel başkan yardımcılarında değişiklikler bekleniyor. Ayrıca bazı genel başkan yardımcılarının görev tanımlarının değiştirileceği belirtiliyor. Teşkilatlar, yerel yönetimler, seçim işleri gibi alanlarda yeni adımlar atılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Parti içindeki değişikliklere ek olarak, kabinede de bazı değişiklikler yaşanması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor. Parti içinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görev almak istediği ve
Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor. Soylu’nun teşkilatlanmalardan ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan olması bekleniyor.

ADALETE GÜVEN YOK!

Vatandaşın adalete olan güven kaybı her geçen yıl artarken bu, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verileriyle de ortaya konuldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca 2023 yılı için yüzde 62 olarak hedeflenen, “Adalet hizmetlerinden memnuniyet” oranı, hedefin dört puan gerisinde kaldı. Başkanlık, 2023 yılı sonu itibarıyla yurttaşın adalet hizmetlerinden duyduğu memnuniyet oranını yüzde 58,6 olarak hesapladı. Adalet hizmetlerinden 2023 yılında duyulan memnuniyet oranı, ilk ölçümün yapıldığı 2020 yılına göre ise 1,8 puan düştü.
Hemen her yıl olduğu gibi 2023 yılında da Adalet Bakanlığı en fazla şikâyet edilen idare olarak öne çıkıyor. Adalet Bakanlığı, 2 bin 277 şikâyet başvurusuna muhatap olması itibarıyla en çok şikâyet edilen idareler arasında ilk sırada yer alıyor. 

Kamu Denetçilik Kurumunun başında Trabzonlu hemşehrimiz hukukçu avukat Şeref Malkoç’un olduğunu da hatırlatalım.

KARADENİZ’DE DE DEPREM RİSKİ VAR!

Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Karadeniz’in deprem konusunda güvenli kabul edildiğini ancak durumun öyle olmadığını söyledi. Pampal, Karadeniz'de denizin içinden geçen bir fay olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Batum’dan Zonguldak’a uzanan doğrultu atımlı, levha sınırını oluşturan bir fay var. Bu, çok önemli bir fay. Karadeniz’de denizin içinden geçen bu faya Karadeniz fayı diyebiliriz. Kıyıya paralel şekilde ilerleyen bu fay, Batum'dan başlayarak Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Bartın ve Zonguldak açıklarına kadar devam ediyor. Karadeniz’in içinden geçen fayda yakın tarihte büyük bir deprem beklenmiyor. Olmaz değil fakat şu anda fayın üzerinde sadece küçük deprem hareketleri meydana geliyor. Bu fayın üzerinde anormal bir sismik aktivite belirlenmiş değil. Bu sebeple bizi bu faydan ziyade KAF korkutuyor.”

VATANDAŞLA GÖZ GÖZE GELEMİYORLAR!

Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı 65 bin lirayı geçti. Tek başına yaşayan bir kişi için ise yoksulluk sınırı 30 bin liranın üzerine çıktı. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarının ise 65 bin 874 lira olarak hesaplandığı vurgulandı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan, bu gidişatın akıl almaz sonuçlar doğuracağını belirterek “Ülkenin bir numaralı gündem yokluk-açlık ve yoksulluk. 

Hükümet sorun değil çözüm üretmek zorunda. AK Parti siyasetçileri sokağa çıkıp vatandaşla göz göze gelmeye korkuyorlar” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap