SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2024

18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:04




Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2024





AHMET KAYA’NIN HASSASİYETİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya personel geçişleri, görevlendirmeler, iş alımları, iş ahlakı noktasında çok keskin bir tavır koyuyor. Ortahisar Belediyesinde artık işe gitmeden yan gelip yatma devri kapandı. Belediyede tamamıyla disiplin hakim. Geçmiş dönemde Ortahisar’da bazı müdürler vardı, sigara içeceğim bahanesiyle çıkıyorlar, akşama doğru kuruma uğruyorlardı, iki etkinlik yaparak çok şey yapıyorlar gibi kendilerini pazarlıyorlardı. Ahmet Metin Genç’in iyi niyetini suiistimal eden, iş yapmayan, işini savsaklayan müdürlerle yollar ayrıldı. Ahmet Kaya, yardımcılarına ve kurmaylarına  “İş yapmayan, işini aksatan, işe gelmeyen kim varsa hemen gereğini yapın” talimatı vermiş.

TRABZON EĞLENCEYE DOYACAK

Trabzon, Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını doyasıya kutlayacak. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs Cumartesi günü Oğuzhan Koç ve Seren Uzun Ganita'da sahne alacak. Konserler harici birçok showda Trabzonluları bekliyor olacak. Bu etkinlikler için belediyenin yoğun bir sponsor çalışması ile kasasından tek kuruş çıkmadan bu konserleri düzenlediği belirtiliyor. Trabzon’un böyle kültürel ve eğlenceli etkinliklere özlem duyduğunu ve geçtiğimiz seneden ne kadar güzel anılar bıraktığı hala hatıralarımızda. Bu güzel organizasyon için belediye başkanı Ahmet Metin Genç'i ve ekibini kutluyoruz.

AYDIN BEN DE VARIM DİYOR

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı olan Ergin Aydın seçimleri kaybetti ama siyasette “Yıkılmadım ayaktayım, ben de varım” mesajı veriyor. Trabzon’da zaman zaman ziyaretlerde bulunarak “aday olamadı, şehri terk etti, zaten Trabzon’da fazla kalmıyordu” imajını yıkmak için gayret gösteren Ergin Aydın AK Parti Trabzon İl Başkanlığı yarışı içinde de olacak gözüküyor. Ergin Aydın bu anlamda nabız da tutuyor. Valla Ergin Aydın AK Parti cephesinde yerel seçimlerde ivme kaybetmesine rağmen yine de sevilen isim bakalım süreç ne gösterir.

KREDİ FAZİLERİNE ESNAF TEPKİSİ

Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizinin artırılması tepkiler büyüdü. Esnaf kredi faizin artırılması sonrası TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Piyasadaki faizin yükselişinin müsebbibi esnaf değil. İnşallah ekonomi bir an önce düzlüğe çıkar, bu faiz oranları tekrar eski seviyeye iner, esnaf da rahatlıkla kredi kullanabilir" dedi. Birçok esnaf ve sanatkar yaşanan sıkıntıdan büyük rahatsızlık duyuyor, mağdur oluyor. Trabzon’da da durum aynı. TESOB Başkanı Metin Kara acaba bu yönde nasıl bir açıklama yapar, nasıl bir önlem alır merak içindeyiz. Başkan Kara’nın hem esnafı hem de bizi bilgilendirmesi gerekir diye düşünüyoruz.

EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Artvin’de gazeteci Tolga Gül’ün trafik kazası sonrası ölümünün üzerinden 2 ay geçti. Tolga Gül’ün Artvin basınına çok değerli katkıları olmuştu.

Dostları, arkadaşları onun adına geçen hafta bir “Anı gazetesi” çıkardı. Tolga Gül arkasında eşini ve iki çocuğunu bıraktı. Onlara sahip çıkma ve Tolga’nın adını yaşatma noktasında elbet herkes elinden geleni yapıyor. Bunlar çok kıymetli ve değerli. Böyle zamanlarda basın camiası genelde yalnız kalıyor. Tolga yıllarca haberler yaptı, Artvin’i tanıtmaya çalıştı. Şimdi sıra Artvin’de. Artvin’in basın camiası, siyaseti, bürokrasisi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları Tolga’nın ailesine sahip çıkmalı, omuz vermeli.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap