SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2024

18 Temmuz 2024 Perşembe - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2024





HANİ TASARRUF TEDBİRLERİ VARDI?

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 18-21 Temmuz tarihleri arasında Müzik ve Halk Oyunları festivali yapılacak. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim festivale ilişkin detayları açıklarken bütçeye dikkat çekti. Gelen misafirler sanatçılar oyuncular şu-bu derken korkunç bir masraf çıkıyor doğal olarak. Festivallere karşı değiliz elbet te olmalı! Festivalle bizim zenginliğimiz! Fakat bir tarafta tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edilen festivallerde var .İşte bu ay içinde  Artvin Şavşat Sahara Pancar festivali iptal oldu .Gerekçe hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri.  Yerel bir çok sanatçı sahne alamayacak? Bütün anlaşmalar iptal oldu. İki belediye de AK Parti’nin. Nasıl oluyor bu anlamadık? Bir tarafta iptal diğer tarafta yola devam. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kararlar bile farklı uygulanıyor?

SUİÇMEZ GÖREV ALIR MI?

Tüm dikkatler Ak Parti  kadrolarında ve kabinede yaşanacak değişimler üzerinde toplanırken, ana muhalefette de değişim için düğmeye basıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “gölge kabine” olarak adlandırılan yapıda yer alan birçok isimde değişime hazırlanıyor. Parti kulislerinden alınan bilgilere göre, bu değişimin Eylül ayında yapılacak Tüzük Kurultayı sonrası gerçekleştirileceği ileri sürüldü. Genel Sekreteri ve kabine koordinatörü Selin Sayek Böke, İçişleri Bakanlığından sorumlu Murat Bakan, Dışişleri Bakanlığından sorumlu İlhan Uzgel, Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Yalçın Karatepe ve Millî Savunma Bakanlığından sorumlu Yankı Bağcıoğlu’nun görevlerine devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığından sorumlu olarak göreve getirilen Baran Bozoğlu’nun da yerini koruması bekleniyor. Bakalım yeni süreçte CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’te bir görev alabilir mi? Suiçmez her yerde her karede adından söz ettiriyor!

SİYASİ AYAK NEREDE?

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Eski AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, 15 Temmuz ile ilgili bir yazı yazdı. Metiner, halen tartışma konusu olan “FETÖ’nün siyasi ayağı” meselesine değindi. 15 Temmuz'u yazmak istemediğini belirten Metiner, "Çünkü 15 Temmuz ruhundan eser kalmadı. Biz siyasetin 15 Temmuz ruhu ekseninde ete kemiğe bürünmesini beklerken o tüh siyasetin kurbanı oldu. 16 Temmuzcular kazandılar. Ve 16 Temmuzcular siyasette hem belirleyici aktör oldular hem de siyasete yön verdiler. Bugün FETÖ bitirilemediyse/bitirilemiyorsa bunun sebebini doğru yerde aramak lazım. Çünkü FETÖ’nün siyasi ayağıyla hesaplaşılmadı. Çünkü araya giren hayırlılar sayesinde affedilenler hâlâ siyasetin de bürokrasinin de devletin önemli katmanlarında da varlıklarını sürdürüyorlar. Sadece kılık değiştirdiler. Biz de inandık. Ömrü hayatında Reis’e ve partisine oy vermediğini övünç vesilesi gibi anlatanlar, dahası ve en fenası 15 Temmuz ruhunun hasmı bî-ananı olanlar, her devrin en güçlülerinin safında bulunarak bize düşmanlıkta sınır tanımayanlar bile siyasetimizde başköşeye oturtuldular" dedi.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ KİM?

Yöneylem Araştırma, 26-30 Haziran tarihleri arasında 2 bin 400 kişiyle gerçekleştirdiği "Siyasetçilerin Beğeni Düzeyleri" araştırmasının sonuçlarını paylaştı .Dikkat çeken araştırma sonuçlarına göre listenin ilk üç sırasında CHP'li isimler yer alıyor. Yüzde 52,2 oy oranıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşın en beğendiği siyasetçi olurken, ikinci sırada yüzde 46 oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı. Üçüncü sıraya ise yüzde 40,3 oy oranıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 39 oy oranıyla en beğenilen 4. siyasetçi oldu. Hakan Fidan yüzde 36,4 oy oranıyla 5. sırada yer alırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 26,6 oy oranıyla Fidan'ı takip etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yüzde 25,5 oy oranıyla listeye 7. sıradan girdi.

YKS SINAVINDA BÜYÜK ŞOK!

3 milyondan fazla gencin geleceğini etkileyen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. AYT matematikte doğru sayı ortalaması 7,5’ten 5,3’e indi Sınav sonuçlarında daha önce adayların ortalama netlerini açıklayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) son iki senedir olduğu gibi sonuçları yine sansürledi. Net yerine ortalama doğru sayılarını verdi. Ancak buna rağmen eğitimdeki gerilemeyi gizlemeyi başaramadı.12 yıllık bir eğitimin ardından girilen sınavda adayların özellikle matematik testlerinde doğru yanıt sayıları çok düşük kaldı. ÖSYM’nin açıkladığı sayısal sonuçlara göre ise sıfır çeken sayısı ise 64 bin 85 oldu. İki yıl önce baraj kalktığında ortaya çıkan yığılma bu yıl da devam etti. TYT’de 190 ve üstü puan alanların sayısı 2 milyon 662 bin oldu. 400 ve üstü puan alanların sayısı ise sadece 74 bin olarak açıklandı. TYT’de tam puan alanların sayısı ise geçen yılki gibi sadece 1 oldu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap