SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2024

22 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:06




Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2024





SAHİLDE TIRLARIN NE İŞİ VAR?

İnsanlar yaz sıcağında Trabzon sahillerine akın ediyor. Masasını, sandalyesini alan sahile koşuyor, nefes alıyor sohbetini yapıyor. Fakat sahile girişlerde inanılmaz bir otopark sıkıntısı var. Araçlar deyim yerindeyse üst üste. Trafiği zorlaştıranlar ise tırlar. Koca koca tırlar, Değirmendere’de tır parkı varken geliyorlar sahile tırlarını çekiyorlar. Geçenlerde birine sorduk bu kadar büyük tırla kaç aracın burada park etmesini engelliyorsunuz yazık değil mi? Sahile çay içmeye geldim diyerek pişkin pişkin gülüyor. Ya arkadaş nasıl bir ülke oldu kanun olsa ne yazar? Trabzon Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri şöyle akşamları sahile doğru bir devriye atsın da her akşam yaşanan rezaleti görsün. Vatandaş da artık şikayet etmekten bıkmış nasıl olsa bir şeyler değişmiyor diye.

EMEKLİYE 5 BİN TL ARTIŞ!




Milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL olarak açıklandı. Ancak asgari ücret seviyesinde bir artış bekleyen emekliler bu zammı yeterli bulmadı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere verilecek ikramiye miktarını tarih vererek duyurdu. Birçok emekli, açlık sınırının 19 bin TL'ye yaklaştığı günümüzde verilen 12 bin 500 TL'lik emekli aylığının yetersiz olduğunu vurguladı ve bu rakamın asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini öne sürdü. Erdursun, “Ocak ayına kadar tek seferlik bir şey verilebilir. 5 bin veya 10 bin TL aralık ayına yakın bir sürede buna benzer bir uygulama olabilir” dedi. Memur emeklileri ayın 1’inden itibaren maaş aldıkları için zammın hemen yansıtılmadığını, farkların daha sonra ödeneceğini belirtildi. SSK emeklileri yarın, Bağ-Kur emeklileri ise 25’inden sonra maaşlarını alacak. Ek zam ödeme tarihlerinin SGK tarafından yayımlanacak takvime göre belirlenmesi bekleniyor

TASARRUF TEDBİRLERİNE UYMAMIZ GEREK!




Birçok belediye tasarruf tedbirlerini dikkate almayarak trilyonlarca masrafa girip festival yaparken, AK Partili Şavşat Belediyesi festivali iptal etti. Artvin Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, 26-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 32. Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali'nin tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Başkan Aydın, festival iptalinin sadece bu yıl için geçerli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Aydın “Bu kadar ekonomik sorun yaşandığı bir ortamda kaynakları ziyan edemem vatandaş bizden hizmet bekliyor iş imkanı ve istihdam bekliyor. Maddi olarak belediyenin disiplinini sağlayalım ve belirli bir noktaya getirelim. İnşallah, seneye en güzel festivali Sahara’da yapacağız” mesajı verdi.

ÇAY ÜRETİCİSİ FELAKET DERTLİ!

Taban fiyatı noktasında beklediğini alamayan çay üreticisi şimdi de özel işletmelere yönlendirilmeye başlandı. Üretici yorgun bıkkın umutsuz ve çaresiz. ÇAYKUR tarafından uygulanan kota sisteminin özel sektörün yaş çay fiyatlarını manipüle etmesine olanak tanıdığını söyleyen Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak, özel sektörün yaş çay fiyatlarını 5.6 TL’ye düşürerek vadeli alımı 2025 yılına kadar uzattığını dile getirdi.




TGC BU NEYİN İNADI!

Oysa ortada aleni bir hukuksuzluk ve usulsüzlük var. Bu durum mahkeme kararı ile sabitlenmiş. Karara elbet itiraz hakkınız var ama yaptığınız yanlışları da bir kabul edin. Üyelikten haksız ve hukuksuz bir şekilde attığınız insanları niye yeniden mahkeme kapılarına gönderiyorsunuz? Kimin gazeteci kimin gazeteci olmadığına hangi yetki ile karar veriyorsunuz? “Uygulamayı herkese eşit ve adaletli yapamadık atılacak başka üyeler de vardı atamadık” gibi bir de egolu özeleştiri yapıyorsunuz. Açın TGC listesini bakın aktif gazetecilik yapan kaç kişi var şu an? Üyelikten çıkardığınız insanların günahı neydi? Evet Küçük Ersen başkan artık işi daha yokuşa sürmeden son noktayı yönetiminizle birlikte koyun!
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap