SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2024

23 Haziran 2024 Pazar - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2024





SEÇİMİ KAYBEDEN ADAY OLMAYACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile parti yönetiminin başlattığı değişim sürecinde birçok il ve ilçe başkanının istifasının isteneceği öne sürüldü.Erdoğan’ın, ‘Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan AKParti kurmayları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu kaydetti.Edinilen bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AKParti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan’ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında ‘güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları’ ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.31 Mart yerel seçimlerini kaybeden İl ve İlçe başkanları ile yola devam edilmemesi noktasında kesin bir anlayış hakim

SINAVI KAZAN BELEDİYEYE  GİR!

Trabzon Ortahisar Belediyesinde işçi çıkarma noktasında son karar bu hafta içinde verilecek. 500’e yakın fazla işçinin getirdiği yükün bilançosu altında ezilen belediye de başka çare yok! Bu arada Belediyelerde son dönemde ortaya çıkan kadrolaşma ve işçilerin referansla işe alınması gibi uygulamaların önüne geçmek için KPSS şartının genişletilmesi planlanıyor. KPSS uygulaması ile belediyelerin birer istihdam odağı gibi görülmesinin önüne geçilecek. Belediye personel alımında olan KPSS şartının kamuoyunda BİT’ler olarak bilinen belediye şirketlerine de yaygınlaştırılması gündemde. Mevcut uygulamaya göre belediyeler istihdam edeceği memur harici bir kısım personeli KPSS yoluyla başlatırken, KPSS şartsız istihdam da ilanla alınabiliyor

HAC’A KENDİ İMKANLARIYLA MI GİTTİLER?

Hacıların kutsal yolculuğunda sona yaklaşılırken, Türkiye'den kafilelerle hareket ederek kutsal topraklara gelen hacı adaylarının bir kısmı Medine'ye bir kısmı ise Mekke'ye ulaşmıştı. Mekke'ye gelen hacılar, kutsal yolculuktaki ikinci durakları olan Medine'ye gitmeye başladı. Kurban Bayramı öncesinde Medine'den Mekke'ye gelen kafileler ise Mekke'ye veda ederek Cidde'den hava yoluyla Türkiye'ye dönecek. Hacıların kutsal topraklardan yurda dönüşü de 19 Haziran itibarıyla başladı. Son kafile ise 14 Temmuz'da Medine'den hareket edecek. Eski Trabzon AK Parti Milletvekili Prof.Dr.CevdetErdöl sosyal medyasından  kutsal topraklardan selfi fotoğraflar paylaşıyor. Yanında da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Allah kabul eylesin. Hac vazifesini görevini yerine getiren tüm Müslümanların duaları ve niyetleri kabul olsun inşallah. Diyanet bu sene bir organizasyon yapmış onlarca kişiyi Haca götürmüş. Bu organizasyona katılanlar paraları kendi mi vermiş yoksa masrafları Diyanet mi karşılamış acaba.

BÖYLE GİDERSE İTTİFAKTA OLMAYIZ!

Mehmet Şimşek yönetimindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın birçok alanda vergileri artıracağına dair haberler kamuoyunda büyük tartışma yarattı.Son günlerde ev sahiplerinin kira kazancıdan, yurt dışı çıkış harçlarından, garson bahşişlerinden, gübre ve hayvan yemlerinden alınan vergilerin artırılmasına yönelik bakanlığın çalışma yaptığı iddia edildi.Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlığın vergi hazırlıklarına tepki gösterdi. Büyük Birlik Partisinde cephesi eğer ekonomik uygulamalar bu şekilde  devam eder tepkilerimiz dikkate alınmazsa ittifakta artık yer almayız görüşü hakim.

HALKTAN KOPARSAN..?

Geçtiğimiz günlerde farklı konsepti ile Trabzon'a katkı yapan bir arkadaşımız meydandaki yeni şubesinin açılışını yaptı.Haliyle açılışa iş,sanat ve siyaset mecrahından bir çok kişi katıldı.AçılışınıOrtahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte CHP Trabzon yönetiminden bir çok isim birlikte yaptı. Bu kare basınada servis edilince Ak Partili bazı müşterileri iş yerine gelerek gönül koymuş.Biz de olayın aslını tepkileri duyunca sorduk öğrendik. Aslında davetiye çoğu isime gönderilmiş kimisi çelenkle yetişmiş,kimisi hiç tepki vermemiş hal böyle olunca Penne Roma cafenin sahibi adeta 'Ben ne yapabilirim' e getirdi sözü. CHP yeni yönetimi teşkilatları ile cenaze,düğün ve açılışları kaçırmıyor, vatandaşla iç içe sürekli temas halinde Ak parti teşkilatı bayramlaşmaya bile tam kadro gelemiyor. Tabi durumdan habersiz partililer farklı düşünüyor. Bizden söylemesi davet gelmiş ama   davete icabet edilmemiş.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap