SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 30.05.2024

30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 30.05.2024





YOLA DEVAM EDİLMEYECEK!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim sonrası verdiği "Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız" mesajı partide uygulamaya koyuldu. Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifası sonrası gözler diğer illere çevrildi. Yerel seçimlerde başarısız olan il başkanlarıyla kesin olarak yola devam edilmeyecek. AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın da bu hafta içinde istifa etmesi bekleniyor. İl ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifalar sürecek. İl başkanları düzeyinde yüzde 30'luk bir değişime gidilmesi gündemde. İl başkanları üzerinden yürütülecek olan değişim süreci, devam edecek. Erdoğan, kurmaylarına olağan kongre için çalışmaları yönünde de talimat verdi. Sürecin olağan sınırlarda tamamlanmasını isteyen AK Parti kurmayları, A takımını da değiştirecek olan büyük kongreyi 2025 yılının sonbaharına bırakmayı planlıyor.

500 İŞÇİ İLE YOLLAR AYRILACAK!

Trabzon Ortahisar Belediyesinde kadro şişkinliği personel maaşların bile ödenemez hale gelmesi sonucu 500’e yakın işçinin kesin olarak işten çıkarılması gündemde.. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in işten çıkarılması gündemde olan işçilerden sadece 125’ini Büyükşehirde istihdam edebiliriz açıklaması yaptığı iddia ediliyor. Bu arada İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın kazandığı iki belediyeden biri olan ve AK Partili Aydın Pehlivan’ın Belediye Başkanı olduğu Menemen Belediyesi’nde yaklaşık 400 kod-17 bahanesiyle işçi işten çıkarıldı. Yaşanan durum tepkiye neden olurken, işten çıkarmaların artarak devam edebileceği iddia edildi. İşçiler ise belediye binası içerisinde eyleme başladı.

SULTAN TRABZON’A GELİYOR!

Tür sinemasının mihenk taşı Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray’ın yakın zamanda Trabzon’a gelerek şehrin kültürel tarihi mekanları gezmesi ve tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor. Trabzon’u ve Karadeniz’i çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Türkan Şoray geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali kapsamında ŞanlıUrfa'ya gitmişti.. Şoray, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi ziyaret etmişti. Türkan Şoray, Urfa'da ve Göbeklitepe’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, o dönemde yaşayanların Göbeklitepe'de nasıl hayata tutunduğunu hayal etmenin insanda farklı duygular oluşturduğunu söyledi.

MÜDÜR BABA!

Mustafa Çatal ismini Trabzon’da bilenler iyi bilir.30 yıl boyunca Trabzon Çamlık Çocuk Yuvasında müdürlük yaptı. Hem çocukların hem de personelin sevdiği-saydığı bir isimdi Mustafa Çatal. Mustafa müdür şu sıralar ciddi sağlık sorunu yaşamasına rağmen mesleki birikimlerini deneyimlerini anlatan-paylaşan güzel bir kitap hazırladı-yazdı. Yuvada yetişen çocukların düğünlerine bile katılan onlarla bağlarını hiç koparmayan bir güzel insan Mustafa Çatal. İşte o gönlü yüreği güzel insan 1 Haziran tarihinde saat 13.00 ile 17.00 arasında  Trabzon Sanatevinde  “MÜDÜR BABA” adlı kitabının imza gününü düzenleyecek. Fırsatı olan zamanı olan mutlaka bu anlamlı etkinliğe katılsın Mustafa Müdür ile tanışsın kitabını alsın. O yıllarca kimsesiz çocukların babası oldu şimdi sıra bizde!

EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU!

Enflasyon ve artan hayat pahalılığı karşısında aylıkları her geçen gün daha da eriyen emeklilerin gözü kulağı Temmuz'da maaşlarına yapılacak zammına çevrildi. Mevcut enflasyon verileri ile Mayıs ve Haziran enflasyon tahminleri işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin Temmuz'da yüzde 25, memur ve memur emeklilerinin zammının ise yüzde 20 civarında olacağını gösteriyor. Kök aylıkları düşük kaldığı için 10 bin liraya tamamlanan en düşük emekli aylığına ise zam yapılıp yapılmayacağı hâlâ belirsiz. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine Temmuz'da yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 civarında zam yapılırsa emekli maaşları böyle olacak: En düşük memur emeklisi maaşı: Ocak maaşı: 12 bin 920 TL Tahmini Temmuz maaşı: 15 bin 504 TL Tahmini zam tutarı:2 bin 584 TL En düşük işçi emeklisi aylığı Ocak maaşı: 10 bin 478 TL Tahmini Temmuz maaşı: 13 bin 146 TL Tahmini zam tutarı: 2 bin 668 TL

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap