SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2024

31 Mayıs 2024 Cuma - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2024





ŞİMDİ SIRADA ÇAY MİTİNGİ VAR!

CHP, atanmayan öğretmenler ve emeklilerin ardından çay üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmeye hazırlanıyor. Miting, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılı yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira olarak açıklamasının ardından gündeme geldi. Bu fiyatın maliyetleri karşılamayacağını söyleyen üreticiler bulundukları kentlerde eylemler yapmaya başladı. CHP’nin Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun İl Başkanları da çay üreticilerinin yaşadığı sorunu ve taleplerini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e aktardı. İl başkanlarının Rize’de büyük bir çay mitingi yapılması önerisi Özel tarafından olumlu bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel grup toplantısında da Çay Mitingine değinerek “Türkiye'nin Laz demokratları, Çerkez demokratları, tüm Rizelileri, hangi partiden olursa olsun, AK Partilisini de MHP'lisini de herkesi çay ittifakına davet ediyorum” dedi.

AKŞENER RİZE’YE GELECEK?

31 Mart Yerel seçimlerinden büyük bir hüsranla ayrıldıktan sonra kurultaya gitme kararı alan İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını açıklamıştı. Kurultay sürecinde önemli kırılma ve dönüm noktalarının yaşandığı partide, Müsavat Dervişoğlu genel başkan olurken, Akşener eşyalarını toplayarak genel merkezden ayrılmıştı. Akşener’in siyasete “ara mı” vereceği, yoksa kesin olarak “evine mi döneceği” hala tartışma konusu. Sapanca'daki çiftliğinde ailesiyle birlikte zaman geçirdiği söylenen Akşener’in Temmuz ayında Karadeniz’e geleceği Rize’de bir yayla evinde bir ay kalacağı belirtiliyor. Bu arada yeni Genel Başkanla güzel bir çıkış yakalayan İYİ Parti Trabzon’da İl Başkanı Muhammet Erkan kadrosunu kurdu yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacak. Opr.Dr. Muhammet Erkan’ın il yönetiminde sürpriz isimler olduğunu belirtmekte fayda var.

AĞIR BEDELLER ÖDERİZ

Tonya Belediye Başkanına yapılan saldırı konuşulurken bölgemizde bir başka saldırı olayı Gümüşhane Kürtün ilçesinden geldi. AK Parti Kürtün Gençlik Kolları Başkanı 26 yaşındaki Abdussamet Usta  kendisine ait iş yerinde otururken, borç meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan M.Y’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda, kalbinden bıçaklanan Usta ağır yaralandı. Rize'de, ehliyet için gerekli olan sağlık raporunu almak isteyen bir şahıs, olumsuz cevap alınca hastane çalışanlarını bıçakla tehdit etti ve sonrasında gözaltına alındı. Türkiye’de son dönem şiddet ve suç olaylarındaki artışa dikkat çeken Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı(HEGEM) Adem Solak eğer bu işleri böyle savsaklar ciddiye almaz eli-kolu bağlı kalırsak canımız fena halde yanacak ağır bedeller ödeyeceğiz diye uyardı. Trabzonlu hemşerimiz Adem Solak’a sorunun temelinde eğitim ve eğitim kurumları var ama onlarda sorumluluk almak yerine günü geçiştiriyorlar zaman dolduruyorlar.

CHP’NİN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

31 Mart yerel seçimleri sonrası yapılan anket ve kamuoyu araştırmalarında CHP’nin avantajlı bir duruma geldiği AK Parti’deki erimenin de devam ettiği gözleniyor. AK Parti yerel de hem belediyeleri kaybetti hem de artık siyaset üretemiyor. Yeni üye kazanımı neredeyse yok denecek seviye geldi. Bu arada Asal Araştırma, mayıs ayında gerçekleştirdiği genel seçim anket sonuçlarını yayımladı. Buna göre CHP, yerel seçimlerdeki birinci parti olma başarısını genel seçimlere taşıyor. CHP'yi AKP takip ediyor. Kararsızlar/Oy Kullanmayacağım/Fikrim Yok/Cevap Yok/yanıtları orantısal olarak dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şöyle oldu: CHP %31.5 AK Parti %30.6 MHP %10.1 DEM Parti %9.6 Yeniden Refah %5.7 İYİ Parti %3.9 Zafer Partisi %3.2 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap