SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Perde arkası nedir?

Perde arkası nedir?

15 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:10








Telefonun ucundaki ses Trabzon belediyelerinin birinde çalışan birisi. İsmini vermedi ama belediyede görev yaptığını söyledi. Ancak iddia ettiklerini yazmamızı istedi. Biz "İsminizi verin, bizde kalır" desek de ısrarla vermek istemedi.

Objektif gazeteciliğimize inandığı için bizi arama gereği duymuş telefonun ucundaki o ses. Bakın hangi sorulara cevap bulmamızı istedi? “Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Bali'yle AK Parti İl Yöneticisi Halil İbrahim Demirbaş arasında kriz neden yaşanmış?” Biz telefonun ucundaki sese, "Sorduğunuz sorunun bizde cevabı yok. Siz biliyor musunuz" dedik. "Evet, sadece kısa ve öz diyorum: Servis plakası işi. Demirbaş doğruları söylesin, neler yaşandığını açık ve yalın bir şekilde anlatsın, yoksa ben anlatacağım...

" Telefonun ucundaki ses devam etti: "Sahilde yol güzergahlarındaki direklerde Mavi Saray ismiyle reklam flamaları asılmış. Daha açık söyleyeyim, cumhurbaşkanımızın referandum sürecinde direklerde asıldığı resimlerinin yerine bu flamalar asılmış. Bunlar için belediyeye ne kadar para ödenmiş?

O direklerde günlerce reklam flamaları asmak herhalde az buz rakamlarla yapılacak iş değil. Büyükşehir Belediyesi'nden bunun açıklamasını bekliyoruz. Ne kadara kiraya verilmiş o direkler, cevap bekliyoruz!” Telefonun ucundaki sesin, başka soruları da vardı ama biz şimdilik iki sorusuna cevap bulması yönünde kendisine beyan ettik. Bekleyelim görelim, gelen sese cevap veren olacak mı?

HAK SAHİPLERİNE 115 MİLYON


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşmelere Büyükşehir Belediyesinde devam ediliyor. Hak sahibi vatandaşların önemli oranda ilgi gösterdiği görüşmelerde 752 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 1336 hisse TOKİ tarafından hak sahiplerinden nakit karşılığında satın alınırken söz konusu anlaşmaların karşılığı olarak hak sahiplerine 94.8 milyon TL ödendi. Çömlekçi ve Yenicuma’dan konut talep eden 110 hissedar ile de konut karşılığında 21.1 milyon TL anlaşma yapıldı. Böylece Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile 115.9 milyon TL’lik anlaşma yapıldı. 

TRABZON İLK SIRADA

Türkiye'den 16 ilden 1 Ocak ile 11 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 664 milyon 213 bin 720 dolarlık fındık ihracatının yüzde 51'i Trabzon'dan yapıldı. Trabzon, söz konusu dönemde 338 milyon 479 bin 480 dolarlık ihracat gerçekleştirerek, ihracatta ilk sırayı aldı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Trabzon'un fındık ihracatında birinci sırada yer aldığını, Trabzon'un fındık ihracatında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

TRAFİKTE YENİ DÖNEM

Bakan Naci Ağbal, idari para cezaları ile ilgili yeni döneme dair açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan teklifin yasalaşması halinde trafik ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaşlara artık elektronik ortamda göndereceklerini bildirdi. Ağbal, “Böylece hem vatandaşlarımız hızlı ve güvenli bir şekilde tebligatlarını alabilecek, mağduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masraflarından kurtulacak, 100 milyonlarca lira tasarruf edilecek” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap