SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Sorunu kim çözecek?

Sorunu kim çözecek?

05 Ocak 2017 Perşembe - 07:26








Önce manşete taşıdık. Olmadı. Sonra cevap hakkı kullandırdık. Yine olmadı. Yani iş, aynı tas aynı hamam... Aslında konu önemli de, bize öyle geliyor ki konuyu önemseyen yok. Veya birileri konunun önüne set çekiyor. Trabzon-Rize hattının yolcu taşıma sorunu bir türlü giderilmiyor ya da giderilmek istenmiyor. Neden giderilmez, kimler gidermek istemez, sorunun çözümü nerede, kime takılıyor, bir türlü sorun çözüm bulmuyor. Yazılan yazıldı. Çizilen çizildi. Bir de biz bakalım hatta yaşanan eksiklik, aksaklığa ve yapılan hukuksuzluğa dedik. Haliyle karargâhımızı Çömlekçi kavşağına kurduk. Çömlekçi kavşağından Rize’den gelen yolcu taşıma minibüslerinin orada park ettiklerini, Rize tarafına gidecek yolcuları hakları olmamasına rağmen araçlarına bindirdiklerini, yaşananları trafik polislerinin izlediği gibi bizler de izledik. Açıkçası konuyu herkes izliyor. Sorun nasıl mı çözülür? O da İl Trafik Komisyonu’nun görevi olsa gerek.

MHP’DE TARTIŞMA

Anayasa değişikliği oylamasında 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Milletvekili Atila Kaya’nın genel başkan yardımcılığı görevini bırakmasının ardından gözler Trabzon’a çevrildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliği paketine ve referandumda ‘evet’ oyu vereceğinin açıklaması parti içerisinde tartışmayı da beraberinde getirdi. MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Bahçeli’nin kararı doğrultusunda partililerinin hareket edeceğini, gereğini sandık başında yapacaklarını belirtirken, görevinden alınan eski başkan Muammer Demeli ise ‘hayır’ oyu vereceklerini söyledi. Demeli, başkanlık sistemine her zaman karşı olan Bahçeli’nin destek adına grup kararı alması halinde düşüncelerini tekrar değerlendireceklerini söyledi.

TTSO KATAR YOLUNDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Katar Emiri Al Tani ile 18 Aralık 2016’da Trabzon’da gerçekleştirdiği Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı sonrasında iki ülke arasında eğitim, sağlık, maliye, bilgi, iletişim, gençlik, spor, kültür, gümrük, tarım gibi alanlarda mutabakat zaptı, anlaşma, eylem planları ve ortak bildiri gibi 15 önemli belge imzalanmıştı. Bu gelişmeler ışığında Trabzonlu iş adamları Katar’la yakın ilişki kurmak için başkent Doha’ya gidecek. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 17-18 Ocak tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’ya ticari sefer düzenleyeceğini belirterek, “Katılmak isteyen iş adamlarımız ve firmalar başvurularını 9 Ocak’a kadar yapmalı” dedi.


YONCA KAVŞAK

Trabzon’un trafik sorunu yıllardır tartışılır. Çözümler ve önerilere rağmen bir türlü çözülemeyen trafik bilmecesine şimdi Yıldızlı bölgesinde yaşanan sıkıntı eklendi. Yapımı süren yonca kavşak trafik akışının önündeki en büyük engel olarak duruyor. Akyazı’da açılan tünellerin bitim bölgesine yapılan yonca kavşak Trabzon’dan Akçaabat’a gidenlere çile dolu saatler yaşattı. Tek şeride düşen ulaşımdan ötürü sürücüler sıkışan trafik nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kaplumbağa misali ilerleyen trafik nedeniyle araç kuyruğu 10 kilometreyi aştı. Bazı vatandaşlar araçlarından çıkarak yolun geçişe açılmasını bekledi. Vatandaşlar çalışmaların hızlandırılarak bir an önce bitirilip trafik işkencesine son verilmesini istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap