SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Üç dönem kuralı bozulmayacak

Üç dönem kuralı bozulmayacak

12 Ocak 2017 Perşembe - 07:14








AK Parti'de önümüzdeki aylarda başlaması beklenen ilçe başkanlığı seçimleri öncesinde 'üç dönem' kuralı değişmeyecek. Bütün ilçelerde hazırlıklar buna uygun olarak tamamlandı. Edindiğimiz bilgilere göre, Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar tekrar aday olamayacak. Adaylık için Mustafa Sekban ve Hasan Aksayan isimleri ön plana çıkıyor. Çaykara'da İlçe Başkanı Temel Şimşek'in yerine Mehmet Kara'nın ön plana çıktığı görülüyor. Çarşıbaşı ilçesinde ise Zekeriya Karaçengel yerine İbrahim Öztürk isminin geçtiği söyleniyor. Diğer yandan Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur'un devam kararı aldığı bildiriliyor. Teşkilattan Ali Osman Aydın'ın adaylığını açıklayacağı konuşuluyor. En büyük ilçe konumundaki Ortahisar'da ise mevcut başkan Temel Altunbaş üzerinde karar kılındığı belirtiliyor. Diğer ilçelerde seçimlerin ne yönde gelişeceğini hep birlikte göreceğiz. Zira atmosfer çok sıcak, her an her şey olabilir. Siyaset bu. Günden güne yeniden şekilleniyor.

İNSAF YAHU!

Şeker hastası ve kalp sorunu olan bir hastaya yaptığınız eziyet insanlığa, adamlığa sığar mı? Hastaya ‘Gece 24'ten sonra bir şey yeme, sabah sekizde hastaneye gel’ diyorsunuz. Hasta sabahın köründe saat sekizde hastaneye geliyor, siz ise adamı saatlerce kapıda bekletiyorsunuz. Yazık günah değil mi? Adam şeker ve kalp hastası, insülün vurulup kalbi için ilaç alıyor. Siz ise kendi keyfinize göre hareket ediyorsunuz. Saatlerce insülün vurulmadan, ilaç almadan nasıl ayakta duracak adamcağız? O hastanın saatlerce yaşadığı olumsuz fiziki durumu düşünebiliyor musunuz? Her şey o bölümde kalan görevlinin inisiyatifine kalmış! Bu olay Farabi Hastanesi'nin girişimsel radyoloji bölümünde yaşandı. Kim bilir bu uygulama gün içerisinde kaç hastaya uygulanıyor. Sahi buraları denetleyen veya böylesine yaşanan olumsuzluklara müdahale eden bir yetkili yok mudur? Farabi'de herkes kafasına göre mi hareket ediyor?

60 YILDIR ADLİYEDE...

Trabzon Adliyesi son yarım asırda oradan oraya taşındı durdu. Mekanlar değişti, hakimler, savcılar değişti. Mahkumlar habire değişti. Ama 1955'den beri değişmeyen biri vardı. Lakabıyla, adliye binasında en çok muamele evrağı taşıyan kişi olduğu için ‘Muamele’ diye de çağrılan, adıyla sanıyla Salih Zeki Akbulut. 1938 doğumlu ve 17 yaşındaki iken adliyede avukatların kuruluşu olan baronun ofisinde bugüne kadar aralıksız görev üstenmiş Akbulut. "Yaşadıklarım roman olur" diyor ama ondaki gerçek hikayeleri satırlara dökecek kadar zamanı kimsenin olamayacağı için sıkıntı büyük! Ve herkesin "Zeki Babası" hâlâ Trabzon Adliye Sarayı'nda, hâlâ elinde evraklar koşuşturuyor. Hem de genç olup da tembel işi arayan onca insana örnek olacak kadar... Hem de herkesin yardımına koşarak...


GÜMÜŞHANE’NİN EN BÜYÜK PESTİLCİSİ DİKEN ÜSTÜNDE

Gümüşhane denildi mi akla ilk gelen ürün pestil ve kömedir. Gümüşhane’de FETÖ soruşturmalarında ilk alınanlardan biri iş adamı Y.B. oldu. Kentin en büyük pestil köme fabrikasının sahiplerinden. Gümüşhane’de FETÖ terör örgütünü yönlendirdiği ifade ediliyordu. Ve ilk alınan isimlerden biri de o oldu. Şimdilerde Gümüşhane'den bir tepki yükseliyor. Tepki şu: Gümüşhane Belediye Başkanı bu iş adamını kurtarmak için çaba harcıyormuş. Gümüşhaneli vatandaşlar,belediye başkanının işinin hizmet yapmak olduğunu ifade diyor. Devlete, millete kurşun atanları korumak veya öyle anılmak seçilmiş yöneticilerin işi değildir. Hak var, hukuk var. Mahkemelerimiz suçluyu, masumu birbirinden ayıracaktır. Hiç kimsenin mahkemeleri etkilemeye, yönlendirmeye hakkı yoktur. Bu, yasalar gereği de suçtur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap