SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Uzunsokak'ta vatandaşların motosiklet tepkisi

Uzunsokak'ta vatandaşların motosiklet tepkisi

26 Nisan 2017 Çarşamba - 09:11








Uzun Sokak'ta esnafların siparişlerini taşıyan motosikletli kuryeler vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Uzun Sokak, gün boyunca vatandaşların akınına uğrayan bir yer. Alışverişin kalbi durumunda. Günün her saatinde siparişleri yetiştirmek için hızla vatandaşların arasından geçen kuryelerin kaza yapması işten bile değil. Bugüne kadar ufak tefek birtakım kazalar yaşansa da bu durum basına yansımadı. Her şeyden habersiz kaldırımda yürürken bir anda motosikletli kuryeler kalabalığın arasına dalıyor. Zabıta ve Emniyet müdürlüklerinin bu konuda adım atması gerekiyor. Hiçbir şey vatandaşların güvenliğinden daha önemli değildir.

GENÇ'İN BASIN TOPLANTISI GÜZEL GEÇTİ

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bir yılını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonu belediyenin projelerin gösterildiği afişlerle donatılmıştı. Canlı yayınlanan toplantıda her şey bir bir düşünülmüştü. Herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Başkan Genç, sunumunu sürdürürken bununla eş zamanlı olarak bir taraftan da hizmet projelerinin anlatıldığı videolar oynatıldı. Toplantının gerçekleştirildiği salon tam anlamıyla dört dörtlüktü. Gazetecilerin bir hayli yoğun katılım gösterdiği toplantıda Başkan Genç, belediyenin faaliyet ve hizmetleriyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Yaptıklarının yanında, söz verdiği halde yerine getirmediği projeleri ve neden yapamadığıyla ilgili nedenleri dürüst bir şekilde ortaya koydu. Bütün belediye başkanları genelde hep yaptıkları hizmetlerden bahsederler, yapamadıklarından ise hiç bahsetmezler. Genç ise yapamadıklarını anlatarak kendine olan güvenini bir kez daha kanıtladı. Kısaca, toplantı süperdi. Her şey güzel planlanmıştı. Başkan Genç'in basın danışmanı Yusuf Keskin, Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ve basın bürosu çalışanları her şeyi eksiksiz planlayarak başarılı bir sınav verdiler.

YETKİLİLER NE YAPIYOR?

Olaylar ve yaşayanlar köşesi herkese açık bir köşedir. Asla burada yanlı ve taraf yayın yapmadık yapmayız. Yazılanlarda kurum ve ismi geçen şahısların cevap hakları sonuna kadar saklıdır. Koltuklarda oturmanın mutlaka bir bedeli olacaktır. Bu bedel negatif veya pozitif yönde olabilir. Ama o oturulan koltuğun bir gün gelir faturası, oturan tarafından ödenir. Bakın buradan nereye geleceğiz? Şoförler Odası başkanlık seçimi muhtemelen yıl sonuna doğru yapılacak. Henüz seçimin yapılmasına epey zaman olmasına rağmen seçimle ilgili çalışmalara gördüğümüz kadarıyla şimdiden start verilmiş. Tabi ki seçim çalışmaları şuan ne durumda seyrediyor tam bilmiyoruz. Ancak Şoförler Odasıyla ilgili bizleri arayanların, bizlerin vasıtasıyla sormak istedikleri birkaç soru var? Dedik ya biz kamu adına görev yapıyoruz. İşte Şoförler Odası’nın cevaplaması gerektiği sorular: 61 D 1192, 61 D 0449 plakalı Kuruçeşme ve Yeşiltepe Durakları’na ait bu iki araç Havaalanı Durağı’nda bir senedir nasıl çalışabiliyorlar? Bir yıl önce Sürmene’ye kayıtlı 61 T 0112 taksi 1 Nolu Beşirli Durağı’na nasıl koyuldu? Bu taksi haksız kazanç sağlamıyor mu? Sorular oldukça ağır ve cevap bulması gereken sorular. Var mı cevap verecek? Bir cevap da bu soruya isteniyor. Havaalanı Durağı’nda hatsız olarak çalışan dolmuşlar için neden imza toplanıyor? Son anda bir soru daha geldi onu da şuraya iliştirelim. Bu yapılanlara yetkililer neden seyirci kalıyorlar? Biz soruları sorduk şimdi sorulan sorulara cevap bekliyoruz.


ŞEHİR HASTANESİ MASAYA YATACAK

Trabzon Tabip Odası, 29 Nisan’da Usta Park Hotel’de ‘Şehir Hastanesi’ konulu sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı. Açılış konuşmasını Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner’in yapacağı sempozyum 2 oturumdan oluşuyor. Moderatörlüğünü 20142016 Dönemi TTB Merkez Konsey Başkanı Bayazıt İlhan’ın yapacağı birinci oturumda New York Üniversitesi Konuk Öğretim Üyesi Sabri Öncü ‘Kamu Özel Ortaklıkları’ konusunda, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Üyesi Kayıhan Pala ‘Şehir Hastanelerinin Sağlık Hizmetlerine Etkisi’ konusundaki bilgilerini paylaşacak. Moderatörlüğünü Ahmet Rıza Güner’in yapacağı ikinci oturumda ise Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ‘Trabzon’daki Hastanenin Yeri’ konusu hakkında bilgilendirmede bulunacak. Son aşamasında soru cevap şeklinde gerçekleştirilecek panel, ardından sona erecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap