SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Vatandaşın büfe isyanı!

Vatandaşın büfe isyanı!

19 Nisan 2017 Çarşamba - 09:16








FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden Doğu Karadeniz Bölgesi için fırtına uyarısı yapıldı.  Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Doğu Karadeniz’de rüzgarın, akşam saatlerin

den sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75km/sa kuvvetinde) fırtına, yer yer 9 (90km/sa kuvvetinde) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. Fırtınanın yarın sabahtan itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.

VATANDAŞIN BÜFE İSYANI!

Okurlarımızdan büfeler için şikayetler geliyor. Şikayetler şöyle: “Büfelerde saat 22:00’den sonra alkol satışı yasak olmasına rağmen buna uyan yok. Okul ve camiye yakın büfelere izin veriliyor. Özellikle Söğütlü Mevkii’nde apartman altındaki bazı büfelerde bir çok illegal işler olmasına rağmen müdahale edilmiyor. Konuyu Akçaabat Belediyesi’ne taşımamıza rağmen bir çözüm üretmiyorlar. Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan yardım istiyoruz. İlçe belediyelerinin alanında bulunan büfe ruhsatları gözden geçirilsin. Birçok kez ceza yemesine rağmen ruhsatları iptal edilmeyen ve vatandaşlara rahatsızlık veren büfeler var. Bunların da ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz.”


REFERANDUM BİTTİ

Türkiye geçtiğimiz günlerde geleceğini belirleyecek bir seçime gitti. Sonuç az bir farkla ‘Evet’ çıksa da artık yeni bir Türkiye modeli ile karşı karşıyayız. Sonuç ne olursa olsun az bir farkla da olsa buna saygı duymak zorundayız. Kimseyi sen şu oyu verdin diye kırmamalıyız. Sonuçta herkes özgür bir şekilde kararını verdi. Şimdi herkes işine baksın. Kardeşçe yaşamaya devam etsin. İnsanlara bu tavsiyelerde bulunurken birde il ve ilçe belediyelerine çağrımız olacak. Çünkü seçim bitti karar verildi. Ancak sokakların bir çok yerinde hala seçim afişleri mevcut. Kimi yerde ‘Evet’ kimi yerde ise ‘Hayır’ afişleri hala duruyor. Umarız bu afişler de en kısa zamanda sökülür.

KÜLLEME UYARISI

Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, özellikle geçen yıl fındık bahçelerinde zararlara sebep olan külleme hastalığının kış döneminde hastalıklı bitki artıklarında ortaya çıktığını, baharla birlikte yaprak ve yeni oluşan çotanaklara bulaştığını ve rüzgarla birlikte yayıldığına dikkat çekti. Küllemenin başlamasıyla birlikte yapraklarda zamanla kahverengi lekeler ortaya çıktığını, yaprakların matlaştığını ve ilerleyen dönemde de kuruma, kıvrılma ve vaktinden önce döküm meydana geldiğini belirtti. Bu şekilde yayılan hastalığın fındıkta hem verim hem de kalite kayıplarına neden olduğunu belirten Şensoy, “Külleme hastalığı ile mücadele iki şekilde yapılıyor. Kültürel mücadele alanında bulaşma kaynaklarının azaltılması için yere dökülen yapraklar ile hastalıklı bitki artıklarının toplanması gerekir. Bulaşık dip sürgünleri kesilmeli ve imha edilmelidir. Bahçede nemi azaltmak, iyi bir hava sirkülasyonu ve yeterli ışıklanma sağlamak için budama ve yabancı ot mücadelesine önem verilmelidir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap