SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Hippoterapi Trabzon’da

Hippoterapi Trabzon’da

24 Mayıs 2014 Cumartesi - 11:55




Trabzon’daki Midillim At Çiftliği’nde hippoterapi sağlık uygulaması başlatıldı. Bu yöntemle gelen konuklara eşsiz bir terapi sunuluyor.





TRABZON’un Akçaabat ilçesi Düzköy yolu üzerinde bulunan Midillim At Çiftliği’nde hippoterapi yönteminin startı verildi. Organizatör Özel Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de tüm hastalarına at ile terapiyle eğitim verip, onların fiziksel ve pisikososyal gelişimlerine destek veriyor. ALTERNATİF TEDAVİ Alternatif tıp tekniklerinden olan hippoterapi yönteminin uygulayıcısı olan Fizyoterapist Bayram Dündar, hippoterapiyi Antalya ve İstanbul’dan sonra Anadolu’da bilimsel olarak başlatmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. KAPSAMLI ETÜT Dündar, "Hippoterapi çocuk ve yetişkin hastalarımızın oturabilmesine, ayakta durabilmesine, yürüyebilmesine büyük katkılar sağladığı gibi, down sendromlu çocuklarımızın, otistik çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimlerini inanılmaz arttıran, dil-konuşma problemi olan çocuklarımıza çok ciddi destek olan bir yöntemdir. Tedaviye başlamadan önce kapsamlı değerlendirmeler yapmaktayız" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap