SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık sorunlarını çözmeden kalkınamayız

Sağlık sorunlarını çözmeden kalkınamayız

21 Mayıs 2015 Perşembe - 15:58




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan,Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi'ne katıldı.





Başbakanlık tarafından düzenlenen sağlık zirvesine katılan Emine Erdoğan, dünyada obeziteden ölenlerin, açlıktan ölenlerin 3 katı olduğunu söyledi. Türkiye'nin sağlıklı beslenme konusundaki sorunları çözülmeden kalkınamayacağına işaret eden Emine Erdoğan şöyle devam etti:

"Obeziteye bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin neredeyse 3 katı. Bu oran Afrika dışı dünyada geçerli. Su gibi hayatın en temel kaynağına ulaşmak pek çok insan için hala büyük bir sorun. Ne yazık ki tüm bunlar gıda yetersizliğinden değil, adaletsiz dağılımdan kaynaklanıyor. Yılda 10 Milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada 1.3 Milyar ton gıda israf ediliyor. Gıda sömürgeciliğin de konusu. Son yıllarda yapılan araştırmalar beslenme bozuklarının kısırlık yapıcı etkilerini ortaya koymaktadır. Göründüğü üzere karşımıza gelen lokma, kaşığımızdaki her lokma geleceğimizi de tehdit ediyor. Bu nedenle sağlıklı beslenme kaynaklı sağlık sorunlarımızı halletmeden Türkiye'yi kalkındıramayız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap