SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İmamoğlu'ndan Meral Akşener'e itiraz: ''İttifak şart!''

İmamoğlu'ndan Meral Akşener'e itiraz: ''İttifak şart!''

11 Eylül 2023 Pazartesi - 10:20




İYİ Parti lideri Akşener yerel seçimlerde ittifaksız olarak 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamıştı. Akşener'in bu açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu itiraz etti. İmamoğlu "Her zaman ittifak şart" dedi.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak karşıtı söylemleri, bunlara ek olarak 2019'da yıllar sonra AK Parti'nin kaybettiği İstanbul ile Ankara'da 'CHP'nin kaybetmesini göze alarak' kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklaması, büyük yankı uyandırdı.

Artık 6 aydan kısa bir süre kalan yerel seçimler için 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını ve bir ittifak içerisinde olmayacaklarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünü köşe yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığım röportajı kaleme aldı. Saymaz, İmamoğlu’na İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracağız’ açıklaması hakkında ne düşündüğünü de sordu.

Son yerel seçimlerde İstanbul'u 13 bin oy farkıyla kazanan ve tekrarlanan seçim sonrası 840 bin oy farkı elde eden İmamoğlu Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, "ittifak şart" dedi.

İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu" ifadelerini kullandı.


 İttifaktan yana olduğunun altını çizen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. İttifakın biçimleri seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebilir. Bu anlamda ülkedeki genel seçim atmosferi de ittifak gerektirdi. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak.

Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor. Bu anlamda “İttifak olmamalıdır” diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım.

Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbetteki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap