SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e flaş İmamoğlu ve Yavaş teklifi!

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e flaş İmamoğlu ve Yavaş teklifi!

06 Mart 2023 Pazartesi - 13:23




İYİ Parti lideri Meral Akşener'in rest çekip masadan kalktığı Altılı Masa'ın kurucusu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e dün akşam yaptığı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş teklifi ortaya çıktı.





İYİ Parti Genel Başkanı geçtiğimiz Cuma günü Altılı Masa’nın 12’nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini ancak bu önerisinin reddedildiğini belirterek masadan kalkmıştı. Akşener yaptığı açıklamada, “Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada Altılı Masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı” demişti.

Partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyen İYİ Parti lideri, “Buna boyun eğmeyiz” diyerek, İmamoğlu ve Yavaş’a da “Millet sizi göreve çağırıyor” diye seslenmişti. Ancak hem Yavaş hem de İmamoğlu sosyal medyadan yaptıkları açıklamada bu çağrıyı karşılıksız bırakmıştı.

Akşener'in masadan kalkmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti sözcüleri aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için yeni bir teklif sunarak zeytin dalı uzattığı ortaya çıktı.

Haber3.com'un Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Akşener'e "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapalım" teklifi götürdü. 

Dün akşam sabaha kadar CHP ve İYİ Parti kurmayları arasında sürdürülen görüşmelerde masaya gelen bu teklif CHP'nin ve İYİ Parti'nin Grup Başkanvekilleri arasında görüşüldü.


HABER3.COM ÖZEL

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap