SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meral Akşener'den adaylık açıklaması: ''13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak inşallah"

Meral Akşener'den adaylık açıklaması: ''13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak inşallah"

13 Eylül 2022 Salı - 10:25




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de ekrana gelen İlker Karagöz ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla ilgili konuşan Meral Akşener, "Kazanacak bir aday ve parlamenter sisteme geçilmesi konusunda irade koyacak ve verdiği sözü tutacak bir aday. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak inşallah." dedi.

"İNANDIĞINI ZANNETMİYORUM"

AK Partili Özhaseki'nin tartışmalara neden olan "Ekmek 1 lirayken alamıyordunuz, ekmek 5 lirayken alabiliyorsunuz" açıklamalarını ele alan İYİ Parti Lideri Akşener şunları söyledi:

"İnandığını zannetmiyorum. Propaganda yapmak başka bir şey. Buna inanıyorsa durum vahim. Ya gerçeklik duygusundan koptu, vatandaşla, milletle alakası kalmadı. 


Bu ucube sistem bir saray hayatı yarattı. Saray bir paralel evrendir, ayrı bir hayat tarzıdır. Milletin adamlığından gittiler bu paralel evrende bu ucube sistemin, kararnamelerle yönetilen bir Türkiye'nin temsilcisi de bugün bu sözleri söyleyebiliyor. "

"HASAR BÜYÜYOR"

"Millet İttifakı iktidara geldiğinde, enflasyon, dolar, mazot ne olacak?" sorusuna Meral Akşener şu yanıtı verdi:

"Ekonomi manasında çok iyi hazırlıklı bir siyasi partiyiz. Altılı masadaki bütün siyasi partilerin de çok iyi ekonomi programları var. 

3 ay evvel 1 yıl içinde yüzde 10 civarına enflasyon düşer diyorduk. Ama bu gidişatla şu anda ancak yüzde 20'ye düşer diyoruz. Biz seçmenimize yalan söylememe, aldatmama kararlılığındayız. Ama güven geldiği andan itibaren, demokrasi geldiği andan itibaren, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlandığı andan itibaren Türkiye'nin güven puanı yükselecektir ve risk puanı düşecektir. Sadece sıcak paradan bahsetmiyorum, Türkiye'ye yatırım yapma anlamında da hem yerli hem yabancı kaynak gelecektir. 


3 ay evvel, iktidara gelirsek 1 yıl içinde enflasyon yüzde 10 civarına düşer diyorduk, hasar büyüyor. 

Önce enflasyonu düşüreceksiniz. Daha sonra dolar ve euro da düşer. "

"TAYYİP BEY'İ SANDIKTA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet Tayyip Bey'i sandıkta indirmek istiyoruz. Siyasi partiler onun için kurulur. Ben daha iyi yapacağım diyerek kurulur. Elbette bu ucube sistemin değiştirilmesi hedefimiz var bizim. Bunu değiştirebilmek için mutlaka cumhurbaşkanlığını almamız lazım. Bunun için rekabet ediyoruz; ama küfür ederek, hakaret ederek etmiyoruz. "


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap