SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MHP ve İYİ Parti ittifak yapacak mı? Oktay Vural açıkladı!

MHP ve İYİ Parti ittifak yapacak mı? Oktay Vural açıkladı!

11 Ağustos 2023 Cuma - 16:22




İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, yerel seçimler yaklaşırken MHP ile olası ittifak söylemleri hakkında açıklamalarda bulundu.





İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural Devlet Bahçelinin yapmış olduğu ittifak çağrısı üzerine açıklamada bulundu.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, İYİ Partili Vural, ittifaklara mecbur olmadıklarını savunarak, “Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz. Biz sadece millete mecburuz” dedi.

Vural, ittifaklara ilişkin, “Biz sadece millete mecburuz. İrademizi birine teslim edecek halimiz yok. Cumhuriyetin yüzüncü yılında irademizi ipotek ettirecek değiliz. İYİ Parti rüştünü ispat etmiş bir parti. Hedefleri ilkeleri var. Başkaları bunu araçsallaştıramaz" ifadelerini kullandı. 

YEREL SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ

Türkiye'nin sorunlarını çözmesi açısından yerel seçimlere vurgu yapan Oktay Vural, "Yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz" iddiasında bulundu. Vural, "İktidara muhalif bir partiyiz hedef çoğunluğa ulaşmak. Türkiye'nin sorunlarının çözüm yeri genel seçim iradenin değiştirilmesi gereken yer genel seçim. Yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz. Türkiye'nin sorunlarının kaynağı yerel yönetimler değil" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap