SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Önce İsrail ve Suriye şimdi ise Mısır: Erdoğan'dan Sisi ile görüşmesine ilişkin normalleşme açıklaması

Önce İsrail ve Suriye şimdi ise Mısır: Erdoğan'dan Sisi ile görüşmesine ilişkin normalleşme açıklaması

11 Eylül 2023 Pazartesi - 16:14




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından Endonezya'nın Bali Adası'ndan Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.





Erdoğan, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, "Davet konusu da gündeme geldi. Öncelikle dışişleri bakanlarımızı, istihbarat başkanlarımızı görevlendirdik. Onlar birbirleriyle karşılıklı olarak görüşmelerini yapacaklar. Onlar tabii önce bizi bekliyorlar ama ben dedim ki 'Biz sizi bekliyoruz'. Tarih verilmedi. Tarihi bakan arkadaşlarımız ve istihbarat başkanımız görüşecekler. Ona göre de adımlarımızı atacağız." dedi.

Erdoğan, Mısır ile ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Türkiye ve Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye birlikte en kısa zamanda ulaştıracağız. Her iki ülke ekonomi ve ticari alanda büyük potansiyele sahip. Karşılıklı ticaret hacmimizi iki katına çıkartmak için çalışma yapacağız. Biliyorsunuz Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturmuştuk. Bunu yeniden canlandırmak için çalışacağız. İlişkilerimizin eskisinden daha iyi hale gelmesi Suriye meselesi başta olmak üzere birçok bölgesel sorun alanında olumlu neticeler almamızı sağlayabilir." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap